Arbejdsradio

Arbejdsradio test og guideLeder du efter en arbejdsradio der kan holde resten af dit arbejdsliv? Så er du havnet det rette sted.

Vi har lige testet over 60 forskellige radioer og fundet de 5 bedste radioer. Rul længere ned på siden for at se dem.

Se udvalget af arbejdsradioer her

Der er både store og små radioer. Men der er også radioer med 360° beskyttelse, DAB og bluetooth.

Testvindere: Her er de 5 bedste arbejdsradioer

Vi har i løbet af en uge testet 60 forskellige håndværker radioer. De er blevet testet på alle former for slitage. Vi har også kigget på batteri levetiden, funktioner og lydkvalitet. Her er de 5 bedste:

Den ultimative testvinder: Bosch GML 50

Bosch GML 20
Bosch GML 20
Du får ikke en bedre arbejdsradio end denne. Bosch GML 20 har det hele. Det er forresten også verdens første arbejdsradio med integreret subwoofer. Radioen har en akkulader til Bosches 14,4V og 18V batterier, men kan også sættes i stikkontakt. Derudover har den 4 højttalere og du får derfor nærmest en surround sound følelse, som du kender fra biografen. Radioen har AUX indgang og USB indgang. Den kan klare fald op til 3 meter, er vandtæt
1.599 DKK

Den bedste transportable arbejdsradio: Makita DMR 108

Makita DMR108
Makita DMR108
Denne radio vejer knap 5 kilo og er super let at tage under armen. Radioen har både AM/FM radio samt USB indgang og 2 AUX stik til din mobiltelefon. Radioen drives forresten af batteri, og der medfølger IKKE batteri ved køb - så husk at købe det med separat.
1273 DKK

Den bedste arbejdsradio med bluetooth

Makita DMR203
Makita DMR203
Denne bluetooth radio kan have bluetooth signal op til 30 meter væk fra din telefon. Lyden er i top, og kvaliteten er virkelig god. Den kan både oplades med batterier eller stikkontakt. Og ja, den har også AM/FM radio. Det her er uden tvivl den bedste radio med bluetooth.
960 DKK

Arbejdsradioen med den bedste lyd

Bosch GML 50
Bosch GML 50
Denne klassiker fra Bosh har 4 højttalere og integreret subwoofer, som er med til at sikre markedets bedste lyd. Hvis lyd er det vigtigste for dig, vil jeg anbefale denne radio. Radioen har både DAB og FM radio, samt USB port.
2.220 DKK

Den bedste billige arbejdsradio

Makita DEAMR052
Makita DEAMR052
For under 400 kroner kan du simpelthen få fat i en solid og smart lille arbejdsradio. Den vejer kun 1,6 kilo og har forresten også AUX indgang til din mobil. Derudover har den selvfølgelig FM-radio.
410 DKK

Arbejdsradio købsguide

Funktioner

Der er en række funktioner, du bør tage med i købsbeslutningen:

Støv- og stænkvandsbeskyttet: langt de fleste håndværker radioer er støv- og stænkvandsbeskyttet. Men sørg for at du køber en der er dette. Ellers vil den være umulig at arbejde med, og vil hurtigt gå i stykker.

Indgange: du skal overveje om du vil have mulighed for at tilslutte din mobil, så du fx kan høre Spotify imens du arbejder. Fx gennem USB stik eller AUX stik. Eller måske kan du nøjes med AM/FM kanaler? Måske vil du gerne have en arbejdsradio med bluetooth. Ofte er bluetooth radioer de dyreste, men der findes også nogle, som er i samme prisklasse som radioer med AUX og USB indgange. Om ikke andet er det vigtigt, at du køber en radio, der lever op til dine krav om tilslutningsmuligheder.

Lyd: dine krav til lyden påvirker også valget af radio. Hvis du vil have en arbejdsradio med subwoofer og 5 højttalere, skal du hoste op med flere penge en hvis du kan nøjes med en mere simpel radio.

Strøm: du skal overveje om du vil have en radio, der skal kunne drives med almindeligt lys net (stikkontakt) eller batterier. Nogle radioer kan det hele mens andre kun kan en af delene. Det koster ofte mest hvis man vil have begge muligheder for strøm.

Andet: der kan være andre faktorer. Vil du fx have en fjernbetjening, så øger det prisen. Hvis din radio skal kunne holde til fald fra mere end 2 meter øger det også prisen.

Pris

Prisen på din radio afhænger både af mærke, funktioner og størrelse. Prisen er vigtig for de fleste mennesker. Men vi anbefaler man er villig til at bruge et par tusinde kroner på en radio. Du skal trods alt bruge den hver dag, og den skal gerne kunne holde i lang tid.

Brands

Der findes et hav af forskellige håndværker radioer og ligeledes mange producenter. Selvom du kan få fat i en arbejdsradio der koster halvdelen, bør du være opmærksom på hvilket mærke den er fra. Vi ser mange som går ud og køber en billig arbejdsradio fra et ukendt mærke. Og ofte ender den med at gå i stykker efter få måneder. Sørg derfor for at købe en radio fra et anerkendt brand. Det kan i den grad betale sig. Hellere have en radio der holder hele dit arbejdsliv, i stedet for at købe en billig kopivare, som går i stykker efter et par måneder.

Vi kan stå inde for følgende mærker: Makita, Dewalt, Bosch, Milwaukee og AEG.

Makita arbejdsradio

Makita er en japansk virksomhed, som blev grundlagt i 1915. Det er først senere de begyndte at producere arbejdsradioer. Til at starte med producerede de lysarmaturer og elektriske motorer. Makita er en verdensomspændende virksomhed, de har 10 fabrikker og mere end 40 selskaber under sig. Idag sælger de et hav af forskellige maskiner, herunder maskiner inden for betonarbejde, boring og træ bearbejdning. Dog er de meget kendte for deres håndværker radioer, fordi de både er hårdføre og har en fantastisk lyd.

Dewalt arbejdsradio

Dewalt har eksisteret i mere end 90 år og ligesom Makita producerer de også industrielle maskiner. Dewalt har altid haft et godt ry og været kendt for deres stærke og robuste produkter. Særligt i USA er Dewalt kæmpe stort men er også blevet meget kendt i Europa, og er idag manges førstevalg, når det gælder maskineri inden for byggebranchen. Du kender helt sikkert deres gule arbejdsradioer, som nærmest står på alle byggepladser i Danmark.

Bosch arbejdsradio

Bosch er en lidt anderledes virksomhed, da de producerer meget andet end maskiner til industrien. De fleste forbinder nok Bosch med køkkenmaskiner, men virksomheden producerer ekstremt mange forskellige produkter idag. Selvom de startede ud med at producere tændingssystemer til biler tilbage i 1897, har de idag bevæget sig væk fra bilindustrien og beskæftiger sig i højere grad med salg af elektronik til hjemmet og industri & handel. Bosch har nok lavet den bedst sælgende arbejdsradio i Danmark, nemlig deres Bosch GML serie, som har en meget karakteristisk 360 graders beskyttelse. Du kender den helt sikkert når du ser den.

Milwaukee Arbejdsradio

Milwaukee Tool er en amerikansk virksomhed der blev etableret i 1924. De producerer mange af de samme produkter som Makita og Dewalt gør. Mærket er ikke ret kendt i Danmark, men i løbet af de sidste par år er opmærksomheden på deres produkter steget. Deres arbejdsradioer kendetegnes ved at have et meget moderne design og en exceptionel lyd, der slår de fleste andre radioer til ud af kampen.

AEG håndværker radio

AEG har eksisteret i mere end 130 år og er et kendt mærke blandt danskerne. Vi forbinder det nok mest med maskiner til hjemmet, men de laver altså også nogle finde arbejdsradio, der kan tåle nogle slag. Virksomheden er tysk og er ejet af Electrolux.

Arbejdsradio spørgsmål

Kan jeg oplade mine andre enheder med min arbejdsradio?

Hvis du køber en arbejdsradio med USB indgang, så har du mulighed for at oplade din enhed. Du kan fx oplade din smartphone (fx din iPhone) eller din musikafspiller. Nogle radioer kan også oplade dine værktøjs-batterier, hvilket er en kæmpe fordel, hvis du ikke er i nærheden af en stikkontakt.

Selvom en radio med USB indgang ofte koster lidt mere, så er pengene ofte godt givet ud.

Er alle arbejdsradioer vandtætte?

Langt de fleste byggepladsradioer er vandtætte, men nogle enkelte er ikke 100%. Så hvis det begynder at regne, vil de ikke have godt af det. De vil ofte ikke ligefrem gå i stykker, men de bliver svækket og kan over tid få defekter. Husk på at der er forskel mellem vandtæt og vandafvisende. Det bedste er at få fat i en vandtæt radio, så du ikke behøver at gemme den væk i dårligt vejr. Alle vores testvindere er vandtætte, og du skal derfor ikke tænke på dette.

Logo