DJ Høretelefoner

pioneer dj høretelefonerNår man som Dj spiller live foran et stort larmende publikum eller hjemme i sit studie, er det nødvendigt med et par gode dj høretelefoner. Et par gode dj hovedtelefoner sikrer, at man altid kan høre alle nuancer af musikken og derved altid være klar på at rette musikken til.

Se udvalget af DJ høretelefoner

Der findes et hav af dj høretelefoner i forskellige prisklasser, og det kan til tider være en jungle at finde rundt i.

Så hvad er det egentlig man skal gå efter, når man skal købe sådan et par? Det ser vi nærmere på her på hjemmesiden. Først vil vi se på vores testresultater.

Dj høretelefoner test

Vi har testet over 100 forskellige dj headsets. Nu vil vi vise dig vores 3 testvindere. Du finder nogle i forskellige prisklasser. Så der burde helt klart være nogle, som passer til dig og din pengepung!

Audio-Technica ATH-M50X
Audio-Technica ATH-M50X
Gider du ikke at bruge ekstremt mange penge på et dj headset? Så skal du vælge disse høretelefoner fra Audio-Technica. For under 1000 kroner kan du få et fantatisk headset, der giver et super godt lydbillede, en god pasform og et lækkert design. Hovedtelefonerne har closed back og kan både bruges til dj, i hverdagen eller når du rejser.
949 DKK
Pioneer HDJ-X7
Pioneer HDJ-X7
De her høretelefoner er for dig, der vil have super kvalitet til en god pris. De er i en mellem prisklasse. Vi er meget overrasket over, hvor godt et lydbillede du får. Lydisolationen er også ekstremt god. Headsettets frekvensområde er fra 5-30.000 Hz, og det maksimale lydniveau er 102 dB. Sidst men ikke mindst er designet jo helt unikt. Høretelefonerne ser bare mega fede ud.
1.468 DKK

Herunder kan du se en video af Pioneer HDJ-X7:

Pioneer HDJ-X10
Pioneer HDJ-X10
Disse høretelefoner er for dig, der vil have det bedste. Pioneer har jo igen skabt nogle sindssygt gode hovedtelefoner. Det er verdens første DJ headset, der producerer HD lyd fra 5 Hz til 40 kHz. Udover den formidable lyd, har høretelefonerne også nano-coating, hvilket gør dem meget holdbare. Sidst men ikke mindst har headsettet bestået US Military Standard Shock testen.
2.481 DKK

Herunder kan du se en video af Pioneer HDJ-X10:

Valg af Dj hovedtelefoner

Anvendelse

Først og fremmest skal man gøre op med sig selv hvad man skal bruge dem til. Dj’s har typisk to arbejdspladser. Derhjemme i studiet og ”on the road” til en koncert. Ikke alle dj’s tager dog ud og spiller live, og gør man ikke det, er det ikke nødvendigvis de samme hovedtelefoner man skal gå efter. Typisk i sådanne tilfælde vil man kunne få nogle, som gør jobbet til færre penge. Derfor gør op med dig selv hvad drømmen og behovet er nu, og beslut så om du vil gå efter det ene eller det andet. Det kan også være en ide at tænke ud i fremtiden, så man ikke behøver at skifte for meget.

Du kender også denne tankegang fra, når du køber musikinstrumenter. Når du fx køber et keyboard, skal du også tænke over, hvordan du kommer til at bruge keyboardet. Den måde du bruger produktet på, afgør hvilken type høretelefoner du skal købe.

Komfort

Det første og vigtigste når man vælger dj høretelefoner er komforten. Man kommer til at tilbringe utroligt mange timer i selskab af sine dj hovedtelefonerne, og derfor er det dømt til at fejle på forhånd, hvis de irriterer eller man på anden måde bliver træt af dem efter kort tid. Sørg derfor for at finde nogen som sidder godt på dit hoved. Typisk foretrækker folk, at de er bløde og løse at have på, men andre foretrækker også at de sidder stramt og er i en hårdere ende. På den måde rasler de ikke en smule frem og tilbage, som er irriterende for nogen. Det er dog meget individuelt, så prøv dig frem. Ingen af dele er mere korrekt eller forkert.

Lyd

Lyden som et dj headset gengiver er selvsagt også alfa og omega. Det er vigtigt at dine dj høretelefoner kommer godt rundt omkring lydspektret. Dette vil sige, at den gengiver lydene godt både i bassen og i det diskante områder. Mange billigere dj høretelefoner gengiver kun et af områderne godt. Så er det faktisk bedre at få et par som gengiver begge frekvensområder nogenlunde, end et par som gengiver en af dem perfekt. Man skal huske på at det man sidder og mixer, er en fuld sang. Du er ikke blot en bassist, som skal koncentrere dig om bassen. Du skal komme rundt omkring det hele! Det du skal kigge efter er et bredt lydspektrum, som viser sig i form af frekvens. Jo bredere et frekvensområde, jo mere af det hele får du (dette vil være gengivet og beskrevet når du læser om dj hovedtelefonerne på nettet).

Hårdførhed og kvalitet

Lad os også være ærlige. Selvom vi alle prøver at passe godt på vores ting, så vil de igennem tiden få nogle tæsk uanset om vi vil det eller ej. Sørg derfor for at dine dj høretelefoner er skruet godt sammen. Det skal netop kunne modstå nogle tæsk indenfor rimelighedens grænser. Tænk blot på hvor meget en dj fumler rundt med sine hovedtelefoner til en koncert; først på, så af, så ledning rundt om sig selv da de har viklet sig ind til båndsalat, så af med hele sættet og så videre. Det er helt normalt, men skænk det alligevel en tanke når du skal ud og shoppe dine kommende dj hovedtelefoner.

Closed-back dj høretelefoner

Det er vigtigt at dine hovedtelefoner er ”closed-back” eller lukkede som det hedder på dansk. Dette betyder, at der ikke slipper lyd udefra ind i dine hovedtelefoner. Man kan derfor stå og snakke til dig, men du vil kun kunne høre musikken i dine dj hovedtelefoner. Det kan ikke understreges hvor vigtigt dette er, og man bør altid gå efter lukkede hovedtelefoner. Tænk blot dette scenarie: Du står til en koncert med flere tusinde råbende mennesker. Du har lavet et mix af en sang, som skal gå fra en over i en anden, men det er super vigtigt at det bliver på det helt rigtige sted. Du tager dine hovedtelefoner på og er klar til at høre dit cue, men da de ikke er lukkede kan du ikke engang høre musikken for larm fra menneskerne, og det hele går galt. Det er et skrækscenarie, men det sker ude i virkeligheden! Sørg derfor for lukkede!

Design

For nogle er det vigtigt, for andre ikke så meget. Udseendet kan have en rolle når du skal vælge. Rent musikalsk har det intet at sige, men det er naturligvis rart med et par flotte hovedtelefoner. Særligt hvis du også bruger dem privat, eller ønsker at skabe dig et image når du spiller live. Man skal dog være opmærksom på det i forhold til hårdførheden. Af uransagelige årsager, synes de hovedtelefoner som har fokus på det at være smukke ofte at være meget mere skrøbelige. Det virker til tider som om, at man har droppet hårdførheden for at gøre dem så visuelt tiltrækkende som overhovedet muligt. Vær obs på dette når du skal vælge.

Pris og mærker

Der findes et hav af mærker derude. Særligt indenfor de sidste år er rigtigt mange kommet med på banen i takt med at den elektroniske musiks popularitet vokser eksponentielt. Grundet den nu større konkurrence blandt firmaerne, findes der faktisk et hav af rigtigt gode begynderhovedtelefoner til en meget fornuftige penge. Man behøver ikke længere at spendere en bondegård for at komme godt i gang. Mærker såsom AKG, Monster, Sony og Pioneer er alle rigtigt fine. Til begyndere kan de typisk fås i en størrelsesorden fra 750 og opefter. Hovedtelefoner er en af de få ting man sjældent køber brugt, og vores prisguide er derfor for nye.

Dj hovedtelefoner er dog en meget individuel sag, og ikke engang de bedste dj’s i verden bruger de samme. Derfor kan det også anbefales, at man ser sig nogle fine frem, og får dem prøvet af. På den måde finder man hurtigt ud af, hvad der føles mest naturligt og rigtigt for en selv.

Logo