Keyboard

keyboard

Et keyboard er et fantastisk instrument med mulighed for at udtrykke mange forskellige lyde. Det er vigtigt at vælge et keyboard, som føles behageligt at spille på og har de funktioner, du har brug for. Uanset om du er nybegynder eller erfaren musiker, er kvalitet og komfort af afgørende betydning. I samarbejde med Markus Lundqvist har vi vurderet de nyeste keyboards på markedet. Se de bedste herunder.

Keyboard Test - De 5 Bedste Keyboards

Vores anbefalede produkter, baseret på grundig analyse og primært eksterne tests, er fra partnere og dermed kan indholdet betragtes som reklame. Forstå partnerskabernes indflydelse her.

Annonce

Vores team består af musikeksperter, herunder uddannede musiklærere, lydteknikere, musikere, producere, og specialister i musikudstyr. Vi har nøje gennemgået, udvalgt og vurderet en lang række populære produkter fra både velkendte og relativt ukendte brands for at skabe en troværdig og komplet undersøgelse. Disse produkter er tilgængelige via vores samarbejdspartnere, som vi henviser til gennem knapper, pristabeller og lignende. Vores produktanbefalinger er baseret på en omfattende evaluering af produktet, men vores partnerskaber kan påvirke udvælgelsen af produkter her på siden.

Vi vurderer og sammenligner produkter baseret på følgende kriterier:

 • Objektive og officielle tests af produkter
 • Kundeanmeldelser og erfaringer med produktet
 • Data om brugeradfærd og præferencer
 • Producentens og forhandlerens omdømme, garantier og service
 • Produktets specifikationer, funktioner, fordele og ulemper
 • Partnerskabernes indflydelse

Disse kriterier vejes op mod produktets pris og kvalitet, og vi fremlægger vores subjektive vurderinger og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at bemærke, at vores undersøgelser ikke udgør en rangliste over markedets bedste produkter, men snarere en dybdegående gennemgang.

Vores priser som “Bedste i test”, “Bedste billige”, “Bedste premium”, “Bedste til et specifikt formål” osv. er individuelle vurderinger baseret på vores research og analyse på det givne tidspunkt. Vi anvender de førnævnte kriterier til at hjælpe dig med at træffe det bedste valg ud fra dine behov.

Indholdsfortegnelse

Analyse af keyboards: Ekspertråd og gennemgang af vigtige faktorer

Med mange års erfaring med forskellige musikinstrumenter har jeg opbygget en solid forståelse af, hvad der kendetegner et godt keyboard. Lydkvaliteten er naturligvis afgørende. Et kvalitetskeyboard skal kunne levere en bred vifte af lyde, fra dybe bastoner til de helt høje toner. Det er også vigtigt, at tangenterne har en god anslagsfølsomhed, så du kan udtrykke dig nuanceret gennem dit spil. Derudover bør komforten ved at spille på instrumentet ikke undervurderes – et godt designet keyboard med ergonomisk placerede tangenter kan gøre en stor forskel

På denne side vil vi udforske de mange aspekter af keyboard instrumentet. Vi skal se på tekniske specifikationer som polyfoni, det vil sige antallet af toner, der kan spilles på samme tid, tangent typer, som omfatter vægtede, semi-vægtede og tangenter med synth-action, samt lydgenereringsteknologier som sampling og fysisk modellering. Vi vil også diskutere vigtigheden af ekstra funktioner, herunder indbyggede rytmer og lyde, optagemuligheder og tilslutningsmuligheder for MIDI og USB. Værdien af robuste materialer og det æstetiske i instrumentets design vil også blive behandlet. Endvidere vil vi sammenligne fordelene ved stationære versus bærbare modeller og overveje, hvordan softwareopdateringer kan udvide instrumentets potentiale. Alt det, du finder her, er baseret på både min egen indsigt og ekspertanmeldelser, brugerrapporter og kundeanmeldelser. Lad os finde det keyboard, der passer bedst til dig.

Standard funktioner

Inden vi går videre til forklaringer om de enkelte typer keyboards, vil jeg gennemgå keyboardets mest almindelige funktioner. Jeg vil anbefale dig at få styr på funktionerne først. Herefter kan du læse videre om de forskellige typer. Når først du har funktionerne på plads, har du også lettere ved at forstå, hvad der gør typerne unikke.

Antal af tangenter: der er stor forskel på, hvor mange tangenter keyboards er udstyret med. Faktisk strækker antallet af tangenter sig fra 25 og helt op til 88. Når du skal vælge, hvor mange tangenter dit keyboard skal indeholde, skal du tage udgangspunkt i den musik, du kommer til at spille – og hvilket niveau du spiller på. Hvis du spiller elektronisk musik, har du ikke brug for ret mange tangenter, men hvis du skal spille klassisk musik, så bør du som minimum have 76 tangenter.

Tangent modstand/Action: når du begynder at kigge nærmere på keyboards, vil du opleve at der er forskel på tangenternes modstand. Vægtede (Weightet), semi-vægtede tangenter og hammertangenter minder meget om dem du finder på et traditionelt klaver. Der findes også synth tangenter, som ingen modstand har. Synth tangenter bruges ofte til elektronisk musik. Hvis du er vant til at spille på et almindeligt klaver bør du altså vælge et keyboard med vægtede eller semi-vægtede tangenter. – Og muligvis med hammertangenter hvis du vil have en helt ægte “klaver-føling”. Hvis du derimod spiller hurtige leads, bør du vælge synth tangenter.

Anslagsfølsomhed/Velocity sensitivity: det er en fed evne, som man er begyndt at integrere i nye keyboards. Det er en evne, som gør, at keyboardet kan identificere, hvor hårdt eller let du trykker på tangenten. Og alt efter hvor hård eller let du trykker, vil keyboardet udsende en lyd, som passer til trykket.

Polyfoni/Polyphony: fortæller hvor mange lyde keyboardet kan producere på samme tid. Keyboards med en omfangsrig polyfoni kan levere så mange lyde, at man kan efterligne et helt orkester.

Multitimbrality: fortæller hvor mange forskellige lyde et keyboard kan producere på samme tid. For eksempel trommelyde, strengelyde og klaverlyde. Multitimbrality er ikke det samme som polyfoni.

MIDI kompatibilitet: betyder at keyboardet kan tilsluttes en computer og derved overføre de lyde, der bliver spillet på keyboardet, over til computeren. Næsten alle keyboards er MIDI kompatible.

Sequencer: kort fortalt er det en software, som kan optage MIDI musikdata og overføre det i en sekvens, som kan bruges på computeren.

Arpeggiator: en funktion som skaber et mønster af noder. Det fungerer således, at man spiller en akkord. Ud fra de noder som akkorden indeholder, vil arpeggiatoren lave et mønster af noderne. Denne funktion findes for det meste kun på synthesizers.

Sampler: et optagelsesudstyr som gør det muligt at optage små stykker lyd, hvorefter det kan blive afspillet i forskellige variationer (tempo og toner). Bruges rigtig meget til produktion af elektronisk musik.

Input/Output: denne funktion gør det muligt at tilslutte keyboardet til eksterne højtalere, mixere og højtalere. Det er altså ikke noget, alle har brug for, men jeg anbefaler alligevel at vælge denne funktion til. For det første fordi at du så har den, hvis du lige pludselig skal bruge funktionen i fremtiden. Hvis du allerede ved, at du skal spille live eller gøre brug af en ekstern højtaler eller mixer – så er denne funktion selvfølgelig nødvendig.

Oplagring/Storage: her taler man både om intern og ekstern lagring. Intern lagring gør det muligt at optage musik på keyboardet, og ekstern oplagring gør det muligt at overføre musik – f.eks. til et USB stik.

Metronom: en funktion som hjælper dig med at holde takten, til den musik du spiller. Hvis du skal købe en ekstern metronom, så skal du ofte af med et par hundrede kroner. Af den grund er det super, hvis denne funktion findes i keyboardet.

Transponering: hjælper dig med at få din musik ned i en passende toneart. Forestil dig at du sidder og synger til en sang, som bare ikke passer til din stemme. Med denne funktion kan du gå ind og sætte det, du spiller, i en toneart, som passer til din stemme.

Nu har vi været alle de gængse funktioner igennem, og som du nok kan se, er der en helt del, som du skal have styr på. Du kan altid bruge denne liste af funktioner som opslag. Husk også på at jo flere funktioner du vælger til, des dyrere bliver keyboardet også.

Forskellige typer keyboards

Det næste jeg vil fortælle dig om, er de forskellige typer keyboards, der findes. For selvom du måske tænker, at der da kun findes et slags keyboard – så må jeg desværre fortælle, at det ikke hænger sådan sammen.

Der findes nemlig både keyboards, som bruges til at producere elektronisk musik, der findes keyboards som bruges til decideret indspilning, og så findes der traditionelle keyboards, som bruges til at spille helt almindelig musik på.

Synthesizer

Synthesizeren er et elektronisk musikinstrument. Overordnet set bruges instrumentet til at lave helt unikke lyde, som altså ikke kan udvikles på andre måder. Synthesizeren indeholder nogle lydfiltre og effekter, som man kan “lege”med. – Og det er disse, som man skaber lyde og musik ud fra. Det er faktisk også muligt selv at programmere lyde ved hjælp af waveforms.

Synthesizeren er blandt andet udstyret med et klaviatur men indeholder også rigtig mange andre funktioner.

Som du nok kan høre på det hele, så bruges synthesizeren for det meste til at producere elektronisk musik, som f.eks. techno og house. Men synthesizeren er blevet et kendt musikinstrument, som idag bliver brugt i rigtig mange forskellige musikgenrer.

Når du skal ud at købe en synthesizer, så vil jeg anbefale dig at definere dine behov. Få styr på hvilken slags musik du gerne vil producere. På den måde vil du få det meget nemmere ved at vælge lydfiltre og effekter. Der er nemlig stor forskel på disse lydfiltre og effekter. Nogle er velegnet til hiphop, andre rock og nogle techno.

Keyboard workstation

Har du planer om selv at skulle komponere, optage og producere din musik, så bør du overveje en workstation. En workstation sammensmelter alle 3 ovenstående scenarier.

En workstation giver dig normalt mange forskellige optage-funktioner. For eksempel optagelse af lyd, optagelse af intern harddisk, optagelse af flere kanaler og indbygget CD brænder. Antallet af funktioner afhænger selvfølgelig af, hvilket keyboard du vælger.

Hvis du tager din musik meget seriøst og har brug for at kunne lave, redigere, optage og færdiggøre sange, så vil en workstation være et oplagt valg.

Jeg anbefaler en workstation til: erfarne sangskrivere og erfarne producere

Jeg anbefaler ikke en workstation til: nybegyndere og erfarne musikere som ikke får brug for keyboardets muligheder.

Når du kigger på workstations, så synes jeg, at der er en række faktorer, du skal vægte meget højt.

Først og fremmest er det vigtigt, at dit keyboard tilbyder polyfoni nok til, at du uden besvær kan producere og afspille de antal passager, du vil. Så med andre ord skal dit keyboard kunne håndtere mange lydspor på samme tid. Hvis keyboardet kan det, vil du have mulighed for at producere virkelig god og avanceret musik.

Næste vigtige led ved valg af workstation er lydeffekterne. En workstation skal kunne bruges til at producere alle genrer musik. – Og det ved producenterne også godt. Derfor plejer de at fylde keyboardene op med et kæmpe udvalg af lydeffekter. Når du køber din workstation, skal du derfor være sikker på, at keyboardet har de lydeffekter, du skal bruge.

Din workstation skal også være kompatibel med computeren. På den måde kan du hurtigt synkronisere dit keyboard med dine computerprogrammer. Hvis du køber en ny workstation, vil den med sikkerhed tilbyde en form for kompatibilitet. Enten i form af USB eller MIDI forbindelse. Der findes også mere avancerede workstations, som kan tilsluttes via internettet.

Sidst men ikke mindst bør du overveje, om dit keyboard skal kunne optage andre instrumenter. Hvis du for eksempel gerne vil optage noget musik på din guitar, så bør du købe en workstation, der har inputs.

Arranger keyboard

Nu kommer vi så til et keyboard, som på mange måder minder om en workstation. – Og så alligevel ikke helt. Du kan faktisk se en workstation som et “studie” og et arranger keyboard som en “hjælper”.

Et arranger keyboard er et transportabelt keyboard, som indeholder et sæt af lydeffekter. Derudover har keyboardet også nogle funktioner, som er beregnet til sangskriveren. Arranger keyboardet bruges derfor for det meste af solister, da instrumentet kan fungere som et “band” under optrædener.

Keyboardet har mange forskellige lydeffekter, men antallet er noget mere begrænset i forhold til en workstation. Keyboardet har dog de mest brugte lydeffekter, som f.eks. klaver, trommer, blæsere, horn og guitar.

Så for at få det på det rene: et arranger keyboard fungerer primært som et “band”, som sangskriveren kan bruge under koncerter. En af de mest nyttige funktioner består i, at man spiller sine akkorder på keyboardet, hvorefter keyboardet gentager det. Man kan så selv bestemme hvilken lydeffekt, der skal bruges til at spille rundgangen.

Traditionelt/Transportabelt keyboard

Et transportabelt keyboard er den mest kendte type. Og hvorfor så det? Jo, det er ofte det første keyboard, man køber, når man skal starte med at spille klaver/keyboard.

Det transportable keyboard har et fint udvalg af funktioner og indeholder de vigtigste lydeffekter. Derudover har keyboardet også ofte mange hjælpe-funktioner. Det kan for eksempel være, at tangenterne er navngivet med nodenavne.

Mange af disse keyboards kan også forbindes med computeren. På den måde kan du overføre lyde til og fra computeren, og du kan gemme din musik.

Hvis du er nybegynder eller har spillet keyboard/klaver i få år, så er et transportabelt keyboard det bedste valg.

MIDI keyboard

Et MIDI keyboard er et instrument, som primært bruges til at producere elektronisk musik. Selve keyboardet har ingen lyde. Keyboardet fungerer altså kun som et tastatur. Derfor er det nødsaget til at blive tilkoblet en computer eller en lydboks, før det kan udsende lyde.

MIDI keyboardet findes i to forskellige varianter. Den ene har tangenter, og den anden har trommepads. Antallet af tangenter varierer fra 25 og helt op til 88. Dog er det mest almindeligt, at et MIDI keyboard har omkring 40-60 tangenter.

Valg af keyboard

Nu da vi har været samtlige typer af keyboards igennem, vil jeg fortælle dig lidt mere om, hvad du bør være opmærksom på ved valg af keyboard. På den måde vil du undgå at blive snydt eller at købe et keyboard af dårlig kvalitet.

Funktioner

Vi har allerede været omkring keyboardets funktioner, og af den grund vil jeg ikke rode mere rundt i det. Du skal bare vide, at antallet af funktioner, du bør vælge, afhænger af dit niveau, hvilke mål du har, og hvor meget du er villig til at give for keyboardet. Hvis du aldrig har spillet klaver før, og blot vil lære at spille klaver. – Så bare glem alle funktionerne. Køb et keyboard til en overkommelig pris og glem alle detaljerne. Længere nede på siden kan du se nogle keyboards, jeg anbefaler.

Display

Personligt synes jeg, det er vigtigt med et display. Displayet viser blandt andet, hvilke lydeffekter man bruger, hvilke tangenter man trykker på (inklusiv navnene på tangenterne), og hvilket tempo metronomen er sat til.

Der er forskel på, hvor stort displayet er, og hvor mange knapper der er til hver funktion. Billige keyboards vil ofte have et mindre eller intet display. Derudover vil billige keyboards ikke have knapper til hver funktion. Det vil i stedet for fungere således, at du skal holde to knapper nede på samme gang for at aktivere eller deaktivere funktionen.

Her er det noget lettere med de lidt dyrere keyboards, som har knapper til hver enkelt funktion, og som har et stort display.

Lyd

Hvis du er nybegynder, vil du sandsynligvis ikke lægge ret stor vægt på lydkvaliteten i begyndelsen. Men tro mig – efter et par måneder kan du blive meget irriteret over lydkvaliteten, hvis den ikke er tilfredsstillende.

Jeg vil derfor komme med lidt mere information omkring dette.

Først og fremmest kan man sige, at det er højtalerens effekt, som afgører, hvor højt keyboardet kan spille. Herunder kan du se, hvor mange watt dit keyboards højtalere skal have:

 • 2 X 6W egner sig til mindre værelser
 • 2 X 12W egner sig til en lille stue eller et værelse
 • 2 X 20W egner sig til en almindelig stue
 • 2 X 40W egner sig til mindre koncerter

Hvis du vil være sikker på, at lydkvaliteten er i orden, så kan du længere nede på siden, se de keyboards, som jeg anbefaler. Lydkvaliteten på disse keyboards fås ikke bedre.

Pris

Prisen spiller for langt de fleste en betydelig rolle, og derfor vil jeg gennemgå, hvad der bestemmer prisen på et keyboard:

 • Lydkvalitet: når du køber et dyrt keyboard, vil det næsten altid have en bedre lydkvalitet i forhold til et billigt keyboard. Jo højere prisen er, des mere tid er der blevet anvendt på teknikken bag lydkvaliteten. Det er dog vigtigt at nævne, at lydkvaliteten på keyboards ikke varierer lige så meget som på et elklaver eller et almindeligt klaver.
 • Funktioner: som allerede nævnt vil antallet af funktioner få prisen til at stige. Der er dog nogle funktioner, som betyder mere for prisen, end andre gør. Optagefunktionen, metronomen, displayet og polyfoni er nogle funktioner, som betyder meget for prisen. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvilke du har brug for.
 • Tangenter: vægtning og anslagsfølsomhed er også noget, som har afgørende indflydelse på prisen.

Mærker

Nedenfor har jeg udvalgt 3 mærker, som efter min mening, producerer markedets bedste keyboards.

Casio: Casio er en japansk virksomhed, som har eksisteret siden 1946. Casio har i mange år solgt keyboards, og jeg vil til enhver tid kunne anbefale et Casio keyboard. Kvaliteten er virkelig god samtidig med, at prisen er acceptabel. Jeg synes specielt, at deres transportable keyboards og el-klaverer er værd at bide mærke i.

Korg: Korg er også en japansk virksomhed. Korg har dog “kun” eksisteret siden 1963. Virksomheden har specialiseret sig i at udvikle elektroniske musikinstrumenter, heriblandt keyboards. Korgs arranger keyboards og workstations er blandt verdens bedste.

Yamaha: siden 1887 har Yamaha produceret musikinstrumenter, og idag er virksomheden blandt verdens førende producenter inden for branchen. Yamaha producerer et væld af instrumenter, men dog er deres keyboards og klaverer mest kendt.

Omfattende video-vejledning til køb af keyboard

Er du usikker på, hvordan du vælger det rette keyboard? Denne omfattende videovejledning er din nøgle til at forstå, hvad der gør et keyboard til det perfekte valg for dine musikalske behov. I videoen, som er sammensat af erfarne musikere, får du en grundig gennemgang af alt fra tangenter og lydkvalitet til funktioner og budget, og der gives en detaljeret forklaring af, hvordan du træffer det bedste køb. Vær’ sikker på at undgå begynderfejl. Klik herunder for at se videoen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger et keyboard?

Når du vælger et keyboard, bør du overveje tangenterne (vægtede eller ikke-vægtede), antallet af tangenter (typisk 61, 76 eller 88), lydkvalitet, indbyggede rytmer og undervisningsfunktioner. Vi uddyber alt dette her på siden.

Hvilket keyboard er bedst i test?

Musik247 har gennemgået det brede udvalg af keyboards og fundet de bedste modeller på markedet. Testvinderne er udvalgt baseret på lydkvalitet, funktioner og brugervenlighed.

Hvordan tester vi keyboards?

Vi vurderer keyboards på baggrund af parametre som tangenternes respons og følelse, lydsamlingens mangfoldighed og kvalitet, brugergrænsefladen, tilslutningsmuligheder (f.eks. MIDI, USB), og ekstra features såsom optagelse og playback.

Hvor meget skal jeg forvente at betale for et godt keyboard?

Prisen på et godt keyboard kan variere betydeligt, fra omkring 500 kr. til flere tusinde kroner. Det afhænger af kvalitet, funktioner og mærke, og vi anbefaler at investere i overensstemmelse med dine behov og niveau.

Er der forskel på et klaver og et keyboard?

Ja, der er væsentlige forskelle. Et klaver har 88 vægtede tangenter og anvender hamre og strenge for at skabe lyd, mens et keyboard typisk har færre tangenter, der kan være vægtede eller ikke-vægtede, og lyden genereres elektronisk med mulighed for et bredt udvalg af lyde og rytmer.

Hvordan vedligeholder jeg mit keyboard?

Vedligeholdelse af et keyboard omfatter regelmæssig aftørring af tangenterne, og at du undgår at spilde væske ned i instrumentet, og opdatering af software, hvis det er relevant. Mere detaljeret information om vedligeholdelse finder du her på siden.

Kilder

Min analyse af keyboards har til formål at give dig en nøjagtig og pålidelig vurdering af de mange muligheder på markedet. I min research har jeg lagt vægt på at indsamle data fra en bred vifte af kilder, herunder anerkendte musikmagasiner, professionelle musikeres erfaringer, tekniske specifikationer fra producenterne og ægte brugeranmeldelser. Dette sikrer en velafbalanceret og grundig gennemgang. Her er oversigten over de kilder, der har informeret min undersøgelse:

Prime Sound er en førende platform inden for musikudstyr og instrumenter, som tilbyder dybdegående anmeldelser, vejledninger og information om det seneste inden for musikbranchen. Den blev etableret med målet om at hjælpe musikere, producere og lydfolk med at træffe informerede valg ved køb af musikudstyr.

Vi anvender først og fremmest Prime Sounds grundige og detaljerede anmeldelser som en kilde til viden og inspiration til vores eget indhold. Deres ekspertise og bedømmelser giver en ekstra dimension til vores tests og gør det muligt for os at levere endnu mere værdifuld information til dig som læser.

Det sikrer, at de anbefalinger og råd, du finder hos os, er baseret på solid og troværdig information.

Sound On Sound er et førende internationalt magasin dedikeret til musikproduktion, lydteknik og teknologi, som startede i 1985. Magasinet er kendt for dets dybdegående anmeldelser, tekniske vejledninger og interviews med branchens eksperter, hvilket gør det til en kanon god kilde for både amatører og professionelle inden for musikverdenen.

Sound On Sound’s omfattende artikler om musikudstyr og -software er en vigtig ressource for os, da vi bruger dem til at supplere vores eget indhold med. Dette er med til at give vores læsere en bredere og mere detaljeret analyse og undersøgelse af de seneste tendenser og produkter. Magasinets fokus på kvalitet sikrer, at informationerne er både troværdige og nyttige.

Besøg dem her.

Higher Hz er et relativt nyt magasin, der specialiserer sig i alt inden for musikudstyr og -instrumenter. Siden deres etablering har Higher Hz formået at skabe et solidt ry inden for musikbranchen, takket være deres dybdegående anmeldelser, guides og artikler, som er skrevet af passionerede og kompetente musikere.

Hos musik247 skæver vi ofte over til Higher Hz for at få inspiration og blive klogere, når det kommer til det nyeste inden for udstyr og teknologi. Deres anmeldelser og guides kan hjælpe os med at forstå detaljerne i de produkter, vi vurdere og undersøger, og det giver os mulighed for at lave endnu mere velinformeret og troværdigt indhold. Samspillet mellem Higher Hz’s analyser og vores egne tests sikrer, at du som læser får adgang til informationer, som både er detaljerige og objektive.

Sound Technology Ltd er en stor distributør og leverandør af musikudstyr og -instrumenter, som har været i branchen siden 1978. Virksomhedens kerneopgave er at levere kvalitetsudstyr til musikere og lydteknikere, hvilket spænder fra professionelle lydsystemer til musikinstrumenter og studieudstyr.

Vi anvender ofte deres produktinformationer, analyser og tekniske specifikationer, når vi selv foretager undersøgelser eller tester produkter. Det underbygger gør vores analyser og gør, at vores indhold fremstår soleklart og samtidig også troværdigt. Besøg deres hjemmeside her.

Rolling Stone er et ikonisk og indflydelsesrigt medie inden for musik-, kultur- og underholdningsindustrien, der blev grundlagt i 1967 i USA. Magasinet er berømt for sin dybdegående dækning af musik, politik og popkultur, og har gennem årene været en vigtig stemme i kulturelle og sociale debatter. Rolling Stone er kendt for sine kritiske anmeldelser, eksklusive interviews med musikere og kunstnere samt banebrydende reportager.

Rolling Stone er kendt for sine skarpe og ofte banebrydende artikler, og mediet har introduceret nye kunstnere, trends og bevægelser. Deres anmeldelser og rankings, som f.eks. ‘De 500 bedste albums nogensinde’, bliver brugt som referencepunkter i industrien.

Vi har i vores arbejde på Musik247 anvendt Rolling Stones’ indsigter og vurderinger som inspiration og til at underbygge vores egne analyser og anmeldelser. Deres omfattende erfaring og kendskab til branchen har været meget vigtigt for at vi kan lave dybdegående og kvalitetsfyldt indhold.

Besøg deres hjemmeside her.

Forfatter