DJ Pladespiller

pioneer dj pladespillerElektronisk musik bliver hele tiden mere og mere populært. Dj’en er oftest koncertens midtpunkt, og der er i de senere år større og større interesse for at spille som Dj. En Dj pladespiller er noget af det vigtigste dj udstyr.

Se udvalget af DJ Pladespillere

Pladespilleren er ikke noget nyt fænomen, men den bliver stadig brugt af Dj’s. Så for at du kan komme godt i gang, skal du have fat i en pladespiller. Vi vil i guiden her fortælle lidt om, hvad man skal kigge efter.

DJ pladespiller test

Vi har testet mere end 40 dj pladespillere. Vi vil nu vise dig vores 3 testvindere. Testvinderne er i forskellige prisklasser. Vi viser dig altså både nogle billige og dyre produkter. Fælles for allesammen er, at kvaliteten er ekstremt god.

Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK
Audio-Technica AT-LP120XUSB-BK
Vores billigste testvinder er denne Audio-Technica AT-LP120 USB pladespiller. Det er en super smart lille dj pladespiller, som du kan tage med overalt. Den har mere end de mest basale funktioner, og kvaliteten er høj. Hvis du ikke vil bruge mere end 2500 kroner på en pladespiller, så skal du vælge den her. Kort sagt får du rigtig meget for pengene.
1.999 DKK
Pioneer PLX 500-K
Pioneer PLX 500-K
Her er vi ovre i en meget professionel pladespiller, der giver mange muligheder for at udfolde sig som Dj. Du kan nemt overføre filer og musik digitalt USB, og pladespilleren er mega fed til scratch. Vi var meget overrasket over denne pladespillers kvalitet. Du får ekstremt meget for pengene i forhold til mange andre produkter. Pladespilleren fås i både sort og hvid.
2549 DKK

Herunder kan du se lidt mere om Pioneer PLX 500-K:

Pioneer PLX-1000
Pioneer PLX-1000
Nu er vi så kommet til den dyreste testvinder. Det er en digital pladespiller i absolut verdensklasse. Den er med direct drive, USB og MIDI kompatibel (du behøver derfor ikke en ekstra controller). Den har ekstremt mange brugbare funktioner og knapper påsat. Motoren er quartz drevet, og pitchen vises med en præcision på 0,02% på LCD display. Den har 4 modes, som kan kombineres med de 8 pads. Og den rummer mange flere super fede funktioner. Vores varmeste anbefaling går til denne dj pladespiller fra Pioneer.
5561 DKK

Herunder kan du se pladespilleren i brug:

Hvad er en DJ pladespiller?

DJ pladespilleren stammer tilbage fra 1990’ernes hiphop scene. Her for første gang, tog Dj’s pladespilleren til sig, og skabte scratch. Scratch er en teknik hvor man bevæger en LP frem og tilbage for at skabe en speciel lydeffekt. Ofte havde man også to pladespillere kørende på en gang, som gjorde at man kunne skifte fra en sang over i en anden.

Siden 1990’erne er der dog sket meget indenfor Dj-verdenen og ligeledes indenfor pladespillere. Mange er nu gået over fra analoge til digitale pladespillere, eller bruger et miks af begge dele på samme tid. Det betyder at musikken nu til dags er indspillet på forhånd som ”tracks” digitalt på en computer eller direkte på pladespilleren. Tidligere var det selvfølgelig en LP som musikken var indspillet på. Herpå pladespilleren har de så en rund plade, der fungerer som en flask LP. På denne kan de så scratche som var der en ægte LP. I løbet af årerne er der også kommet flere andre ting til. Blandt andet kan man nu skifte mellem tempo på sangene på selve pladespilleren. Ligeledes kan lydniveau, diskant og bas og meget mere styres direkte fra pladespilleren. Ofte ser man også at Dj’en har indspillet sit mix på forhånd i et program fra en computer der er tilsluttet pladespilleren. Herfra bruger Dj’en altså kun pladespilleren som mix station og til at scratche, og ikke for at være kreativ med nummeret udformning. Mulighederne er mange, og det er op til kunstneren selv, hvordan det gøres smartest og mest kunstnerisk. Ingen af delene er mere rigtigt eller forkert.

Kendte DJ mærker

Det er vigtigt at købe en pladespiller fra et ordentligt mærke. Så er du sikret høj kvalitet. Vi kan anbefale Reloop, Pioneer, Denon, Numark og Technics.

Technics pladespiller

Technics er det absolut mest kendte dj pladespiller mærke. Technics 1200-serien har siden 1970’erne lavet verdens mest populære Dj pladespiller. Den er i løbet af årene blevet videreudviklet og koster idag omkring 13.000 kroner fra ny. De senere år er Technics blevet udsat for konkurrence fra andre mærker som Reloop, Pioneer, Denon og Numark, som laver meget gode pladespillere, der er langt billigere.

Reloop pladespiller

Reloop er også et meget kendt Dj mærke. Vores allerstørste anbefaling går til Reloop, fordi deres pladespillere ikke koster spidsen af en jetjager. Og samtidig med det får du en ekstremt høj kvalitet.

Valg af DJ Pladespiller

De bedste pladespillere, samt de originale analoge som bliver mere og mere populære igen, kan koste langt over 12.000 kroner. Det er de færreste som har råd og brug for et set-up som det, og heldigivis findes der mange gode og billigere alternativer i dag. Mange af dem er naturligvis ikke ligeså hårdføre og af samme kvalitet, men man får virkeligt noget for pengene. Først er det vigtigt at sætte fokus på nogle af de aspekter, som er livsnødvendige for en Dj.

2 typer motorer

Der findes to typer motorer. Der er den, som er forbundet direkte til pladen. Dette sikrer at den spinner hurtigt og meget smertefrit. Den anden er ”bælte”-motoren. Heri sidder den ikke direkte forbundet til pladen, men de er forbundet ved hjælp af et bælte fra motoren og pladen. Dette betyder at omdrejningerne er langsommere, og det kan ske at tempoet skifter. Gå derefter altid efter dem, hvor motoren er direkte forbundet til pladespilleren. Så uanset hvad firmaet der sælger det siger, så gå aldrig efter en pladespiller hvor motoren er forbundet ved hjælp af et bælte. Dette kan som sagt betyde tab af rotationsfart, og det er helt essentielt for en Dj, og kan i værste tilfælde betyde at hele din performance bliver ødelagt af det. Desuden kan man bevæge LP’en baglæns (såfremt vi snakker en analog pladespiller), uden at ødelægge pladespilleren, når man benytter sig af en pladespiller hvor motoren er direkte tilsluttet.

Manuel eller automatisk pickup

En anden lille ting hvis man vælger en gammeldags pladespiller, som kan være aktuel, er at man skal vælge, om man vil have en pladespiller, som har et manuelt eller automatisk pickupsystem. Den manuelle funktion sikrer, at man selv altid er herre over, hvor man ønsker at sætte nummeret i gang fra. Ulempen er dog, at du skal bruge tid på at skifte selv, hvilket kan være tid du måske ikke har når du spiller til et hektisk gig.

Den automatiske funktion derimod er smart da den, som navnet antyder, automatisk skifter. Problemet er her, at du skal indstille hvor og hvornår den skal skifte. Dette kan selvfølgelig gøres på forhånd, men tager tid. Problemet er også, hvis kreativiteten skulle slå ind og man ønsker at gøre noget ved musikken, som man ikke havde forestillet sig på forhånd. Så fanger bordet ved den automatiske. Derfor vil vi anbefale at man benytter sig af en manuel i stedet.

Andre gode råd af køb af dj pladespiller

Rigtigt mange ønsker at give det at være Dj en chance. Det er super fedt! Heldigvis er pladespillere også så billige nu til dags, og man sagtens kan prøve det af uden det store tab, hvis man alligevel ikke skulle være til det.

Det bedste råd, er at man ikke skal være så bange for at gå igang. Dette er hvis vi snakker digitale pladespillere, da det hele fungerer digitalt. Vælger man en analog i stedet, skal man sørge for at hele maskineriet fungerer optimalt, og dette kan være sværere at afgøre hvis man er novice/nybegynder. Derfor anbefales det som nybegynder at kaste sig ud i en digital pladespiller – både fordi den er billigere, nemmere at gå til og mere pålidelig. Her kan man typisk finde mange gode i prislejen 1000 til 5000 kroner. De bliver lidt dyrere, hvis man gerne vil have, at den skal arbejde direkte sammen med ens computer, men det er helt op til en selv, da man sagtens kan klare sig uden. Det er dog klart at der er flere muligheder med en computer tilsluttet, og så meget dyrere er det heller ikke.

At kigge brugt er også en rigtig fin mulighed, da mange Dj’s ofte skifter for at få det nyeste. Dette betyder, at man ofte kan få en klasse pladespiller til en brøkdel af den originale pris, da det ikke er det nyeste længere. Det er samme koncept som med al elektronik, som vi for eksempel også kender fra prisen på computere.

Når du skal igang med at være Dj, skal du også have nogle gode Dj høretelefoner. Et godt headset er forudsætningen for gode resultater.

Logo