Lommetrompet

LommetrompetEr du på udkig efter en lommetrompet? Det kan jeg godt forstå! Pocket trompeten er nem at rejse rundt med og fylder næsten ingenting.

Både som erfaren men også som begynder er det fedt at have et lille instrument, som man kan tage med rundt omkring. Problemet er bare, at der findes flere hundrede forskellige lommetrompeter.

Se udvalget af lommetrompeter

Jeg er musiklærer og professionel trompetist. Jeg har testet mere end 40 forskellige lommetrompeter, og vil nu vise dig de 3 bedste.

Testvindere: De 3 bedste lommetrompeter

George Hennesey Bb lommetrompet
George Hennesey Bb lommetrompet
Dette instrument har det hele. Kvaliteten er helt fantastisk og trompeten er meget let at spille på. Den er lavet af high-end messing. I købet medfølger et mundstykke, opbevaringskasse og andet tilbehør.
1499 DKK

De to andre testvindere var Mendini MPT-N og Carol Brass CPT-3000. Den ultimative testvinder er dog den fra George Hennesey.

Hvem skal købe en lommetrompet?

Både begyndere og erfarne kan købe en lommetrompet. Man skal dog være opmærksom på at en pocket trompet er sværere at spille med kontra en traditionel. Begyndere vil derfor have sværere ved at vænne sig til spillestilen og skabe en dynamik omkring musikken.

Anatomi og spillestil

Lommetrompeten spilles i Bb tonearten og har den samme længde som en standard trompet. Forskellen er dog bare at lomme-udgaven er foldet mange flere gange hvilket resulterer i et miniature instrument.

Man spiller på samme måde som med en normal trompet – altså ved at puste luft ind igennem mundstykket. Det burde derfor ikke være besværligt for en erfaren trompetist.

Lommetrompet størrelse

En lommetrompet er markant mindre end en almindelig trompet. De fleste er næsten tredobbelt så små som en traditionel trompet. Herunder kan du se en video, der illustrerer forskellen mellem trompeters størrelse:

Mærker

Det absolut bedste mærke/brand, som producerer lommetrompeter er DiMavery. DiMavery er en del af tyske Steinigke og er kendt for god kvalitet til lave priser. Mærket har eksisteret siden 2004 og producerer idag mange forskellige slags instrumenter. DiMavery anbefales over alt andet, men der findes også andre gode mærker.

Mendini lommetrompet: mendini laver meget billige instrumenter, og det kan desværre også mærkes på kvaliteten. Deres lommetrompeter er okay, men du får ikke noget af det bedste.

Schiller lommetrompet: mærket blev skabt helt tilbage i 1884 og har produceret blæse instrumenter lige siden starten. Deres instrumenter er i den dyre ende, men kvaliteten er også acceptabel.

Merano lommetrompet: igen et brand der fokuserer på at lave billige instrumenter. De startede med at producere trompeter i år 2000, og laver nogle fine produkter. Men igen kan det ikke måle sig med nogle af vores testvindere.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo