Elklaver

elklaverEr du træt af, at dit klaver ikke stemmer? Er familien træt af at høre dig spille højlydt? Vil du gerne optage dit klaverspil? Vil du gerne kunne vælge imellem flere forskellige lyde (orgel, klaver, harpe osv.)?

Hvis du kan svare “ja” til bare et af ovenstående spørgsmål, så skal du have fat i et elklaver.

Se udvalget af el klaverer

Her på siden har vi lavet en komplet guide til valg af el klaver. Jeg vil dele ud af mine mange års erfaring, som bunder i, at jeg til daglig fungerer som klaverlærer.

Bedst i test: De 5 bedste elklaverer

Jeg har herunder udvalgt de elklaverer, som jeg mener er blandt markedets bedste. Fælles for dem alle er, at kvaliteten er super, og pengene er derfor godt givet ud.

Casio transportabelt elklaver
Casio transportabelt elklaver
Et super lækkert digitalt klaver med 88 fuldvægtede tangenter, der sikrer den rigtige følelse af at spille på et klaver. Klaveret kommer med 200 indbyggede lyde og 64 toners polyfoni. Hvis dit budget kan holde til et lidt dyrere klaver, så synes jeg du skal kigge på det næste.
3829 DKK
Artesia elklaver
Artesia elklaver
Her har vi en af Artesias bedste billige modeller, som har vundet flere priser. Til trods for den lave pris får du et fantastisk klaver - udstyret med vægtede tangenter og et hav af lyde. Sidst men ikke mindst er højtalerne virkelig gode. Dette er perfekt til både begyndere og erfarne.
3049 DKK
Nux WK520 elklaver
Nux WK520 elklaver
Personligt har jeg ikke spillet på et el klaver, der er bedre end dette. Dette klaver fra Nux er et stilfuldt og virkelig godt et af slagsen. Klaveret har også 88 vægtede tangenter - men med mulighed for at indstille følsomhedsniveauet. Derudover har klaveret nogle gode forstærkere, og det tilbyder mange forskellige lyde og effekter. Dette er et af de bedste der findes i verden.
6.599 DKK
Artesia AG-30 el-flygel
Artesia AG-30 el-flygel
Dette el-flygel er et af de bedste på markedet. Så hvis du hellere vil have et el-flygel, kan du roligt bruge pengene på dette. Det lyder helt fantastisk takket være dens 6 højttalere, og har både vægtede tangenter og over 150 forskellige lyde. Flyglet har en masse moderne teknologi, herunder bluetooth, musikoptager, sangbibliotek, duet-funktion og play along song funktion.
12.999 DKK
Artesia børneklaver
Artesia børneklaver
Hvis dit barn skal igang med at spille klaver, så overvej at køb et børneklaver. Dette er perfekt til børn mellem 3 og 11 år. De kan endda spille med hovedtelefoner på.
2.199 DKK

Forskellige typer elklaverer

Overordnet set skelner man mellem 3 typer af elklaverer. Forskellen på disse typer er hovedsageligt udseendet og har altså ikke så meget med antallet af funktioner at gøre.:

keyboard elklaverKeyboard: keyboardet minder på mange måder om det traditionelle keyboard. Men der er alligevel stor forskel. Den største forskel på et elklaver keyboard og et traditionelt keyboard er tangenterne.

El klaver keyboardet er fleksibelt, og det er derfor ideelt at købe, hvis du gerne vil have mulighed for at flytte klaveret ofte. Det kunne også være ideelt at købe, hvis du ofte optræder på scenen med et klaver. Keyboardet er som udgangspunkt ikke ringere end nogle af de andre typer. Men faktum er dog, at hvis du vil have et virkelig godt el klaver, så bør du gå efter en af de andre typer.

traditionelt elklaverTraditionelt klaver: det traditionelle el klaver kendetegnes ved at have ben og pedaler – akkurat som man kender det fra et normalt klaver. Kvaliteten af denne type elklaver er ofte højere end keyboardets. Til gengæld er det ikke ret nemt at flytte rundt med, og du skal derfor være indstillet på at have det stående et bestemt sted i boligen.

En anden fordel ved denne type er, at det elektriske klaver er udstyret med 3 pedaler. Dermed har du altså de samme muligheder som på et traditionelt klaver.


elflygelElflygel/digital flygel:
tro det eller ej – der findes faktisk også elflygler. Personligt må jeg konstatere, at hvis jeg skulle have
et flygel – så skulle det være et traditionelt flygel. Det giver altså bare en anden følelse, når man spiller på sådan et.

Men nogle personer kan godt lide det digitale flygel, da det giver nogle andre muligheder. Blandt andet i form af funktioner. Og der findes da også nogle gode elflygel. Kvaliteten varierer meget, og du skal derfor have undersøgt hele markedet inden du vælger dit endelige flygel. Det digitale flygel har de samme funktioner som et almindeligt elklaver (lyde og polyfoni).

Klik her for at se udvalget af elklaverer

Funktioner

Så hvilke funktioner har et elklaver så egentlig? Lad os da se lidt nærmere på dem:

Lyde

Et elklaver har altid nogle indbyggede lyde, som man kan vælge imellem. De mest gængse er for eksempel en grand piano lyd og en almindelig klaverlyd. Men der findes også andre, mere anderledes lyde som eksempelvis Fender Rhodes. I nogle tilfælde kan klaveret faktisk også fungere som en synthesizer.

Overordnet set kan vi konkludere at lydene, som elklaveret indeholder, er baseret på nogle stikprøver, som producenten har optaget. I og med at disse lyde opbevares i klaverets “harddisk”, vil klaveret altid være stemt. Lydene som producenten har optaget er meget præcise og af virkelig høj kvalitet. Producenterne bruger rigtig mange penge i forbindelse med optagelser af lyde til elklaverer.

Nogle elklaverer indeholder matematiske formler, som så producerer lydene. Det giver ofte en mere autentisk følelse, da tonerne bliver mere frie og uafhængige.

Henover de seneste år har man opnået store teknologiske fremskridt i forhold til elklaverer. For eksempel vil et typisk elklaver idag være i stand til at genskabe efterklang og akustiske effekter.

Andre funktioner

For komponisten er der ofte en optage-funktion, som gør det muligt at optage ens klaverspil. Derudover er de fleste klaverer også udstyret med en metronome, som gør det lettere at holde takten og rytmen.

For nybegyndere er der også funktioner at bemærke. Nogle elklaverer har nemlig lysende tangenter og indbyggede sange. Det betyder at man ved, enten at indsætte MIDI-data eller ved brug af allerede-eksisterende sange, kan lære at spille klaver, hvor det kun er de tangenter der lyser, man skal spille efter.

MIDI-funktionen er også en meget vigtig funktion, som man finder på elklaveret. Denne funktion gør det muligt at styre eller at blive styret af en MIDI-enhed.

Elklaveret har ofte et diskdrev, hvori man kan indsætte MIDI-data, som klaveret herefter kan afspille.

Valg af el klaver

Når du skal vælge dit el klaver, er der en række faktorer og aspekter, som du bør overveje. Lad os se lidt nærmere på dem:

Tangenter

Noget af det vigtigste ved valg af el klaver, er tangenterne. Sørg for at dit klaver har 88 tangenter. Derudover skal du også være sikker på, at dit klaver har vægtede tangenter. Det betyder, at der er modstand i tangenterne – ligesom på et almindeligt klaver.

En anden meget vigtig ting er, at tangenterne er anslagsfølsomme. Heldigvis er langt de fleste elklaverer udstyret med anslagsfølsomme tangenter.

Graded hammer action er det sidste, som dine tangenter skal indeholde. Det betyder, at de dybe toner har lidt mere tunge tangenter og er lidt tungere at spille på i forhold til de høje toner. Hvis du køber et Yamaha klaver, skal du desuden gå efter GH3 eller NWX, da disse tangenter minder mest om et almindeligt klaver.

Lyd

Først og fremmest bør vi lige tage fat i højtalerne. Jeg plejer at sige, at dine højtalere bør være 2x12W eller derover. Hvis du har højtalere, der er mindre end dem, har du ikke mulighed for at spille ret højt.

Polyfoni er også ret vigtigt, hvis du er en erfaren pianist. Antallet af toner polyfoni bestemmer, hvor mange toner du kan spille samtidig. Hvis du er nybegynder, bør du ikke lægge vægt på det. Jeg anbefaler mellem 64 og 128-toners polyfoni eller derover.

Du bør også vælge et klaver, der tilbyder et rimeligt antal lyde. Her tænker jeg på orgel, fløjte, harpe osv. Jo flere, des bedre.

Funktioner

Som udgangspunkt mener jeg, at du skal have følgende funktioner på det elklaver, du køber:

 • Metronome
 • Optage-funktion
 • Transponering

Design

Designet kan for nogle betyde mere end klaverets kvalitet. – Og det er selvfølgelig helt i orden. Jeg vil selvfølgelig råde dig til at vælge et klaver ud fra dets funktionalitet og kvalitet frem for design. Producenterne laver dog nogle flotte klaverer – så du bør kunne finde et lækkert klaver i en ordentlig kvalitet.

Pris

Pris og kvalitet hænger sammen i denne branche. Der er dog alligevel mulighed for at finde et godt elklaver til en lav pris (se mine anbefalinger længere nede).

Hvis du vil have et elklaver af ordentlig kvalitet, siger min erfaring mig, at du mindst skal bruge 3000 kroner. Alt derunder vil jeg have svært ved at tale for.

Mærker

De to største mærker inden for elklaverer er Yamaha og Roland. Blandt de to mærker kan jeg bedst lide Yamaha. Jeg har selv et Yamaha klaver og har aldrig haft problemer med det.

I den billigere ende har vi mærker som Korg, Casio og Ringway. Blandt disse mærker synes jeg bedst om Korg og Casio. De laver nogle fine klaverer til lave priser.

Et mærke som mange overser, er Kawai. – Og det er en skam. For de laver også nogle rigtig fine elklaverer. Jeg har selv spillet på 2 klaverer fra mærket. Kawais force er, at de kun laver klaverer (siden deres opstart i 1927) – og af den grund bruger de al deres tid på at videreudvikle på klaverer – modsat mange andre mærker, som producerer mange forskellige musikinstrumenter.

Gratis hjælp og rådgivning

Du er som altid mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at vælge dit musikinstrument. Vi kan både kontaktes på mail og livechat. Husk på at vores rådgivning er gratis – og vi hjælper altid til med et smil på læben 🙂

52 Comments
 1. Jeg søger efter et el-klaver der ligner et alm klaver mest muligt (klang og anslag). Jeg har et Yamaha Klaver U3 – opretstående ca 130 cm – men flytter fra hus til lejlighed. I anbefaler Yamaha CLP -545 PE …..der var også et andet CLP til ca 16.000 (hvad er forskellen ?). Nu der er gratis rådgivning kan jeg jo ligeså godt spørge jer. Skal man helt til Grenå for at prøvespiller på omtalte klaver ? Vh. Kresten

  • Hej Kresten,
   Et sent svar. Men til læsere der læser dette idag, så anbefales det at kigge på vores testvindere. Der er både klaverer for begyndere, øvede og professionelle.

 2. – glemte at skrive at jeg kun spiller klassisk musik så jeg har ikke brug for alle mulige rytmebokse og “stryge-orkestre ” i baggrunden…..

  • Hej Kresten,

   Tak for dit spørgsmål. Vi hjælper gerne 🙂
   Den eneste forskel på 545 PE og 545 B er, at lakeringen er anderledes. Selve indholdet er fuldstændig ens.
   Hvis jeg var dig, ville jeg uden tvivl vælge den billige version, altså 545 B.
   Desværre er der ikke andre muligheder for at prøvespille klaveret end i Grenaa. Der er sandsynligvis også andre forhandlere af klaveret, men der er ikke nogen, der slår den pris, vi giver her på siden.

   Jeg håber, at det var et tilstrækkeligt svar. Ellers må du skrive igen.

   Mvh
   Kasper

 3. Hej Musik247

  Vi er en familie med meget musikglade børn. Børnene spiller en del på et gammelt legetøjs keyboard – men undervisning fra Youtube – og det er vist nu tid til at købe et rigtigt elklaver.

  Vi har kig på et Ringway TG8862 El-Klaver Rosentræ. Er det et klaver du kan anbefale?
  Vi søger et der ligner et rigtigt klaver (må gerne være et pænt møbel også) og så lyder det godt med mulighed for at børnene kan lære at spille diverse musiknumre.

  Men er Ringway et ok mærke eller vil du anbefale noget andet til os? Har hørt godt om både Yamaha, Casio og Roland. Vores prisniveau ligger på op til kr. 6.000 ca.

  Hvis et sådan møbel går i stykker og skal repareres, hvordan fungerer det, når det er købt på nettet?
  På forhånd tak.

  Venlig hilsen

  Mette Jakobsen

  • Hej Mette,

   Mange tak for din kommentar.
   Ringway er et fint mærke, men generelt laver Yamaha, Casio og Roland nogle klaverer i bedre kvalitet. Ringway TG8862 er et fint valg, men hvis jeg var jer, ville jeg vælge et NUX (se det her). Her er kvaliteten bare bedre – både i forhold til lyd, håndværk og tangenter.

   I har de samme muligheder for reklamation som ved handel i fysisk butik. Så der er ikke nogle ulemper ved online handel.

 4. Hej og tak for at i tar´ jer tid til at være aktiv her. God service.
  Vi er en familie på 4 som alle gerne vil lære at spille på klaver, foreløbig på begynder stade. Vi vil helst ikke bruge flere penge end højst nødvendigt, og fokuserer mere på plads end udseende. Det må gerne kunne pakkes af vejen relativt nemt.
  Har I et godt bud på sådan et.
  På forhånd tak.
  Mogens

  • Hej Mogens.

   Tak for din kommentar. Godt at høre at vi kan hjælpe andre! Yamaha P-45, som vi anbefaler her på siden, er et oplagt valg. Det er et af de mindste elklaverer på markedet. Samtidig med det er kvaliteten i top. Held og lykke med købet.

 5. Hej, vi er en familie, som er på vej til at købe et elklaver, fordi vores børn gerne vil lære at spille klaver. Vi har kigget på Roland 140 og Roland Bundle. Er det vigtigt, at der er Bluetooth. Er det vigtigt, at der er mere end et USB stik? Er det vigtigt, at der er key cover, som der ikke er på Bundle, og kan det i så fald tilkøbes. Er ovenstående gode valg, eller er der et andet klaver, som du hellere vil anbefale? På forhånd tak. Mvh Lene Pedersen

  • Hej Lene,
   Tak for din besked! Det er kun vigtigt, at der er bluetooth, hvis i ønsker at udnytte dens muligheder (tilslutning af computer og apps til nodevisning). Antallet af USB stiks har ikke nogen betydning. Med hensyn til et key cover, så er det ikke noget jeg konsekvent bruger. Men det er et plus, hvis klaveret har det, da coveret fjerne fugten fra tangenterne og så undgår du at støv hober sig op under tangenterne.

   I jeres situation vil jeg ikke tænke for meget over funktionaliteten. I stedet vil jeg gå efter et klaver, som lyder godt og er af god kvalitet. Det klaver i har fundet er et godt elklaver. Jeg kan også anbefale Yamaha P-115 B eller Yamaha YDP-144. Held og lykke med købet.

 6. Hej.
  Jeg har aldrig spillet klaver før, men jeg er nu nået til det stadie, hvor jeg simpelthen bare gerne vil lære det. Jeg er derfor på udkig efter et (el)klaver. Det behøver ikke være voldsomt god kvalitet, da jeg ikke er erfaren på nogen måde. Det vil derfor ikke gøre mig noget, hvis det er brugt, og jeg har derfor kigget på både gul&gratis og DBA. Men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal kigge efter, og hvad jeg skal lægge vægt på, og hvad der er en rimelig pris? Jeg vil gerne bare have det billigst mulige.
  Håber du kan hjælpe.
  Mvh Anne

  • Hej Anne,

   Tak for dit spørgsmål. Fedt at du vil prøve kræfter med klaveret! Hvis man ikke ved ret meget om instrumenter, bør man ikke købe det brugt. Jeg vil anbefale dig dette elklaver. Billigere fås det ikke til den kvalitet: Klik her

 7. Hej Kasper
  For snart 50 år siden (som barn) gik jeg til klaverundervisning et par år. Nu er jeg i en meget moden alder begyndt at synge i et kor, og vil derfor anskaffe et elorgel som støtte/hjælp til bedre læring af de sange, vi skal synge. Jeg vil selvfølgelig også gerne “genlære” at kunne spille igen. Vi bor i etageejendom, og kan derfor ikke købe alm. klaver.
  Hvad skal jeg lægge vægt på ved køb, – og hvilke elklaver kan du anbefale?

  Med venlig hilsen – og på forhånd tak

  Anne

  • Hej Anne,

   Fedt at du skal til at begynde igen! Jeg må blankt erkende, at jeg ikke har ret meget forstand på elorgel. Men jeg kan hjælpe dig med valg af elklaver. I din situation vil jeg gå efter en simpel model uden alt for mange funktioner, og uden at være for klodset. Jeg kan anbefale dig Roland FP-30 som også er vores testvinder.

   Held og lykke med købet.

 8. Hej Musik247

  Jeg vil rigtig gerne lære at spille klaver, jeg skal derfor have købt et så dette kan lade sig gøre. Jeg har et budget på 1.500. Jeg har ikke forstand på hvad der er godt og hvad der er dårligt, så jeg søger lidt hjælp. Jeg har kigget på digitale klaverer og stage pianos, jeg søger et enkelt design og et der ikke fylder meget.

  Hilsen Anton

  • Hej Anton,

   Fedt at høre. Til dit budget vil jeg købe et Artesia Performer BK. Det er et fantastisk klaver, og et du kan bruge i mange år. Det kan købes billigst her.

   • Jeg har nemlig kigget på Yamaha NP-12 B Piaggero, og synes ikke så godt om designet, findes der andre muligheder til omkring samme pris?
    Det jeg ikke kan lide er at der er så få tangenter og at højtalerene er placeret på siden af tangenterne. Jeg ved godt det er lidt strenge krav osv.
    Opdatering: jeg har købt artesia klaveret, og det er virkelig godt! Tak for hjælpen.

 9. Hej
  Vires søn har lige købt et Orla prof. Stage el-klaver via dba.
  Det er fantastisk og har god lyd og mange features, men efter at det blev flyttet fra stuen og op på hans værelse er det ligeso en af tangenterne ikke er vægtede mere. Når han anslår tangenten kommer lyden meget hård og høj. Kan det være en løs forbindelse?
  Mvh Mc’Nielsens

  • Hej Helle,

   Det kan sagtens være tilfældet. Medmindre det kan mærkes, når han spiller på klaveret. Jeg vil anbefale jer at kontakte tidligere ejer og høre, om den person kender til problemet.

 10. Hej 🙂

  Jeg har spillet klaver et enkelt år, og vil nu til at anskaffe mit et elklaver så jeg kan blive lidt bedre. Mit budget er ikke så stort så jeg har kigget på DBA. Her har jeg fundet to klaverer der matcher mit budget, men jeg er i tvivl om om jeg skal vælge et af disse (da jeg intet ved om kvaliteten af klavererne) eller om jeg skal købe et nyt Casio CDP-130 (pris 2900 kr), som du anbefaler her på siden.

  De to klaverer på DBA er henholdsvis et Orla Stage Partner elklaver til 2000 kr. og et Kurzweil Sp 76 elklaver til 2500 kr. inkl. stativ.

  Hvilket vil du råde mig til at købe?

  Mvh. Josefine

  • Hej Josefine,

   Jeg har haft virkelig dårlige erfaringer med Orla klaverer. De jeg har spillet på, har haft meget ringe lyd. Jeg har ikke erfaring med Kurzweil. Hvis du ikke er ekspert inden for området vil jeg til enhver tid købe et klaver fra ny, og købe det af et anerkendt og etableret mærke – f.eks. Korg, Roland eller Yamaha.

 11. Okay det gør jeg. Tusind tak for hjælpen 🙂

 12. Hej
  jeg overvejer at købe et gammelt el klaver til min søn som er 13 år go har spillet klaver i 4,5 år nu.

  Jeg har kigget på en YAMAHA Clavinova CLP121S. Det er en 15 år gammel klaver.
  Vi aner ingenting om klaver og ved ikke om det er et godt et eller ikke og om den overhoved duer.
  Den ser ud som ny ud og er brugt 2 år af et barn som gik til klaver men mistede interesse.
  Hvad siger I til det klaver?? Er den god??? Jeg ved godt at jeg kan få en meget godt el klaver til kr. 5000, men vi har desværre ikke råd til det og derfor er det udelukket.

  • Hej Seni,

   Det er et fint klaver. At det er et gammelt klaver betyder ikke nødvendigvis, at det er dårligt. Hvis standen er god, kan i roligt købe det.

 13. Hej.
  Hvis man som helt grøn nybegynder har et budget på Max 4000 og skal vælge mellem dine anbefalede modeller til Max denne pris, hvad ville du så vælge? Jeg går især op i, at lyden skal være så god som muligt og ikke for lav. Mvh Bjarke

  • Hej Bjarke,

   Tak for dit spørgsmål. Jeg ville vælge en af vores testvindere, lige nu enten Yamaha P-45 eller Roland FP-30. God fornøjelse.

 14. Hej igen Kasper. Jeg spørger specifikt ind til kvaliteten på lyden, og hvor højt de kan spille, da du anbefaler minimum 2 * 12 watt, og p-45’eren jo kun har 2 * 6 watt. Jeg skal kun bruge klaveret i stuen, men da jeg jo helst skal blive god til at spille, så andre gider at lytte, så vil det være ærgerligt uden ordentlige højtalere 😉 Jeg har foretaget nogle søgninger, og nogle anbefaler at tilslutte eksterne højtalere. Har du erfaringer med den løsning? Jeg har nemlig et par fine Dali gulvhøjtalere stående med en stereoforstærker til.

  På forhånd tak for jeres hjælp! 🙂

 15. Hej
  Jeg har i flere år gået med tanken om at lære at spille klaver, og har nu besluttet at det skal afprøves.
  Jeg har fundet en som vil undervise mig, og set på et brugt Yamaha YPP-35 el klaver. Hvad er din mening om dette klaver? Mvh Bo

  • Hej Bo,
   Jeg er ikke så meget for at anbefale dig et klaver, som jeg ikke selv har set. Selve modellen (YPP-35) kan jeg godt lide. Få en professionel med ud at kigge på klaveret. Måske en ven, lærer eller lignende. Hvis det ikke er muligt, kan du enten tage chancen eller købe det som ny.

 16. Hej Kasper!
  Har læst din gode vejledning om el klaverer. Vi har et fritidshus, hvor temperaturen (og måske fugtigheden?) svinger en del, om vinteren er der ca. 10 grader når vi ikke er der. Kan et el klaver holde til det? Og så må det ikke fylde for meget og skal kunne pakkes væk. Samtidig skal det gerne have almindelig klaverstørrelse og føles mest muligt som et almindeligt klaver at spille på. Pris max 5-6000 kr. Findes det og hvad vil du anbefale?

  Mvh og på forhånd tak
  Doris

  • Hej Doris,

   Tak for dit spørgsmål. Ja, klaveret kan godt holde til ca. 10 grader. Men hvis i kan pakke det ind i et tæppe eller lignende, vil det selvfølgelig hjælpe på det. Yamaha YDP-144 B og NUX WK-310 er nogle klassikere. Kig altid i vores testvindere. De er nemlig opdateret med de seneste valg.

 17. Hej Kasper
  Er på udkig efter et elklaver. Min datter har nu spillet i ca. 2 år. Jeg har selv tidligere spillet klaver i en længere årrække og finder nu også tid til at spille lidt mere igen. Har set et brugt elklaver (Roland HP203) der er ca 8 år gammelt. Vil du anbefale at købe dette elklaver af lidt ældre dato eller bør vi gå efter et nyt? Min bekymring er også at det brugte elklaver vi har det på er en udgået model.
  Hvilket elklaver ville du anbefale at vi købte fra nyt. Tænker at klaveret skal stå i stuen som møbel så det skal ikke flyttes på.
  Vh Susanne.

  • Hej Susanne,
   Hvis I ikke selv kan vurdere om et klaver er i god stand eller ej, vil jeg anbefale at købe et nyt. Man kan også få et super godt elklaver for få penge idag. I jeres situation vil jeg anbefale et NUX eller et Yamaha. Det minder rigtig meget om det du nævner, og er fantastisk at spille på. Valget kan eventuelt afgøres ud fra, hvilket mærke i bedst kan lide. Kig i vores liste med testvindere i toppen af siden.

 18. Hej Kasper. Stå du stadig indenfor din udtalelse: “Personligt har jeg ikke spillet på et el klaver, der er bedre end dette. Yamaha CLP-635 PE er det ypperste inden for el klaverer.” Jeg kan nemlig se at den nu sælges for 10.420 DKK.
  Vi har en billig Yamaha P-45, men min kæreste der har spillet klavere i mange år som ung, synes lyden er for dårligt (det var det vi havde råd til). Nu kan vi måske bruge mellem 8.000-12.000 DKK til en ny. Hvilken klaver anbefaler du der giver bedst kvalitet for prisen.

  Mvh. Manu

  • Hej Emmanuel,
   Ja, jeg mener stadig klaveret er ekstremt godt. Til den nuværende pris er det et scoop.

 19. Hej Kasper!
  Jeg er leder i en aftenskole, hvor vi mangler et el-klaver. Det skal have en acceptabel lyd, og så skal det være rimeligt at transportere, fordi korene skal bruge det ved optræden forskellige steder. Højttalerne er knap så vigtige, da vi som oftest medbringer eksterne forstærkere/højttalere. Det skal være nemt at stille op og tage ned, og det skal kunne holde til det. Hvad vil du foreslå helt i prisklassen 2000 – 4000 kr.
  Mvh.
  Bjarne

  • Hej Bjarne,
   Alle elklaverer er som udgangspunkt nemme at transportere – så det skal du ikke være bange for. Hvis jeg var dig, så ville jeg vælge et Yamaha P-45 klaver. Det er også det jeg viser her på siden.

 20. Hej Kasper
  Vi overvejer at købe et elklaver eller et keyboard til vores datter, som synger og spiller en del. Hun har hidtil spillet på et keyboard, men har ytret ønske om at prøve et klaver også. Hun spiller mest popmusik og ballader m.v. – ikke egentlig klassisk og ej heller ovre i Rock-genren.
  Vi er i tvivl om, hvorvidt vi skal vælge et elklaver eller et keyboard. Hvis det skal være et elklaver er vi i tvivl om, hvorvidt vi skal vælge Korg B1 eller Yamaha YDP-144 og hvis det skal være et Keyboard er vi helt på bar bund, men kan se, at du anbefaler Roland FP-30. Hvad mener du??

  • Hej Tina,
   Tak for din besked. Alle de klaverer du nævner fremragende. Det kan i roligt købe. Med alle de muligheder el klaverer har idag, synes jeg næsten man skal købe sådan et frem for et keyboard. Ud fra hvad jeg kan høre, anbefaler jeg jer mest at købe et NUX WK-310 eller et Artesia Performer. Kig altid øver for vores tesvinder-liste.

 21. Hej
  Jeg er nybegynder og har forelsket mig i dette mini flygel. Kender du noget til mærket – om det er value for money?

  Artesia AG-30 el-flygel sort højglans
  Digital flygel i håndpoleret ibenholt
  Leveres inkl. klaverbænk
  Vægtede og anslagsfølsomme hammer action tangenter
  Koncertsal lydsystem med 6 højttalere
  88 tangenter

  • Hej Gitte,
   Tak for dit spørgsmål angående Artesia flyglet som også er vores testvinder (scroll længere op på siden). Jeg har prøvet det nævnte flygel, og kan kun tale godt om det. Generelt ville jeg holde mig til et flygel, der ikke er digitalt. Jeg tror meget nemt man kan gå galt i byen ved at købe et digitalt flygel. Et flygel købes som regel fordi man vil have dens helt særlige klang, og det får du sandsynligvis ikke med en digital udgave. Men her gør jeg en undtagelse, for Artesia flyglet er virkelig godt! Men hvis du kunne nøjes med fx et elklaver, så ville det helt klart være mit primære valg. Der er helt sikkert brugt mange penge på meget andet end lyden i den model du nævner. Så hvis du vil have en god lyd, får du mere for pengene ved at købe et elklaver eller et akustisk klaver.

 22. Hej Kasper, min datter på 5 år spiller klaver og vi søger efter et klaver til hende og os selv. Vi vil egentlig gerne have et akutisk klaver, men af hensyn til naboer leder vi efter et el/digital klaver. Hvilket klaver vil du anbefale? Det skal være ordenlig lyd og skal gerne føles som at spille på et rigtigt klaver med vægtede tangenter. Og hvilken klaverbænk vil du anbefale til et barn på 5 år? Samt hovedtelefoner? prisniveauet er 3000-4000 kr. for klaveret.

  • Hej Anna,

   Tak for spørgsmålet. Jeg synes helt klart i skal kigge på Yamaha P-45 som i også kan finde under de klaverer jeg anbefaler (vores testvindere) her på siden. Det er et virkelig fint klaver, hvor I får rigtig meget for pengene (og med vægtede tangenter). I forhold til klaverbænk, så anbefaler jeg at i tjekker vores artikel om emnet her: https://musik247.dk/klaverbaenk/
   Det giver nok mest mening at bruge en kontorstol der kan tilpasses i højden eller placere klaveret på spisebordet hvor i måske i forvejen har stole, der passer i højden. Held og lykke med købet.

 23. Hej
  Vi har et ældre Roland elklaver, hvor en tangent konstant er trykket halvt ned og dermed også hele tiden afgiver lyd. Er der noget vi selv kan gøre?

  • Hej,
   Det er noget man kan gøre selv, hvis man tør. Der er selvfølgelig en risiko for, at man kommer til at røre ved noget forkert. Denne video (klik her) forklarer problemet. Dog vil jeg anbefale at hen til den musikbutik i købte klaveret hos, og få dem til at kigge på det.

 24. Findes der et klaver med 88 lysende tangenter? syntes kun jeg har kunne finde dem som 61 tangents keyboard.

  Jeg og kæresten kigger lidt efter noget, hun har spillet klaver som lille og haft et 61 tangents keyboard senere som blev solgt sidste år, ved hendes drøm er et fuld 88 tangents klaver.
  og jeg vil bare rigtig gerne lære spille klaver i en voksen alder og tænkte det lød meget smart med de lysende tangenter til at visuelt se det for mig, hvilke noder er hvor på klaveret.
  men kan være der er andre nemme (evt visuelle) måder på 88 tangents jeg ikke er klar over?,
  jeg er total novice til klaver.
  Har bare altid elsket og beundret det som instrument og gerne ville lære det, og bedre sent end aldrig, tænkte jeg at give det et skud nu.

  Er der en eller anden sød mellemvej her for os så vi begge får hvad vi gerne vil?
  Led mig gerne i den rigtige retning, og vi snakker selvfølgelig ikke noget milliondyrt, da vi bestemt ikke har millioner pt. =)

  • Hej Martin,
   Hvis jeg var jer, ville jeg ikke købe et elklaver med lysende tangenter. For det første lærer alle andre at spille klaver uden lysende tangenter. Og for det andet skal du tænke på at alle pengene på et lysende klaver bliver brugt på de lysende tangenter. Producenten har altså brugt mange penge på at skabe lysende tangenter, hvorfor du så går på kompromis med andre ting, som fx lydkvalitet osv.
   Der findes masser af Youtube videoer som nemt kan lære dig sange, og masser af bøger, som kan hjælpe dig igang med at læse noder. Det handler bare om at komme igang med at spille – så skal du nok klare dig uden lysende tangenter.

   • Hej kasper igen,

    har lidt kigget på et yamaha p45 eller p125 (syntes virker lidt dyrt, men virker somom de sidste er godt givet ud) alternativt hvis man kunne finde et p115 et sted måske billigt, over et p45.

    var egentligt på grundlag af jeg så deres flowkey app og smart pianist(til p125)
    som virkede som en fornuftig måde at lære at spille på ?
    ved ikke om andre mærker som korg, roland, casio kewei osv har lign. ting til at træne visuelt? =)

    leder gerne efter noget i omegnen af 1-4000kr hvor optimalt maks helst er omkring ca. 3000kr =)
    medmindre det kan retfærdiggøres godt at gå optil 4000kr

    • tror jeg endte med kigge sådan her på det…

     Yamaha p125
     Roland fp30
     Kawai es110
     alle sammen ca 4000kr i pris uden tilbehør

     alternativt deres lille brødre
     yamaha p45
     roland fp10
     korg b1
     alle omkring 2800-3600kr klassen

     virker somom de sidste 1000kr er godt givet ud for opgradering fra de små til en af de større modeller, hvad jeg har kunne læse mig frem til som begynder/øvet vil man vokse ud af de små og den anden vil holde længere tilfredsstillelse at spille på.

     det helt store spørgsmål er så bare hvilken en af dem vil man få mest glæde ud af uden at syntes der mangler for meget i den ene eller anden retning. og er der måske et 4. i samme prisklasse der gør et bedre arbejde?
     -stadig med henblik på nybegynder med plads til at vokse/lære.
     -og en der har gået til og spillet rigtig på rigtig klaver on/off i nogle år år og godt kan li den klassiske genre.

 25. Hej Kasper.

  Hvis jeg gerne vil have et elklaver med bluetooth og alle de smarte funktioner, som samtidig lyder godt i god kvalitet osv og ligner et traditionelt klaver, hvilket vil du så anbefale?
  Vh Josefine

Leave a reply

Logo