Guitartaske

fender guitartaskeNår man har fået en guitar, er det naturligvis vigtigt at passe rigtig godt på den. En guitar skal bruges, og derfor har man ofte brug for at transportere den fra A til B. Derfor er det nødvendigt at få fat i en guitartaske eller en guitarkasse, som kan beskytte instrumentet og sørge for en komfortabel transport.

Se udvalget af guitartasker

Der findes to typer af guitartasker, som hver har deres styrker og svagheder. Spørgsmålet er, hvilken en du skal vælge? Det vil vi forklare her på siden. Men først vil vi vise vores testvindere.

Guitartaske test – De 3 bedste tasker

Vi har testet mere end 60 forskellige guitartasker og guitarkasser. Her får du vores bud på, hvilken guitartaske der er den bedste. Vi har fundet en til spansk guitar, western guitar og en til elektrisk guitar.

Guitartaske til spansk guitar
Guitartaske til spansk guitar
Denne guitartaske fra Shelter passer til en voksen guitar. Den er foret og giver en virkelig god beskyttelse. Den har også skulderremme og et lækkert håndtag.
129 DKK
Guitartaske til western guitar
Guitartaske til western guitar
En lækker Shelter taske til western guitaren. Den er helforet med 10mm foring, og så har den en lomme til noder og andet tilbehør. Derudover har den nogle skridsikre flader og 2 ryg remme.
129 DKK
Guitartaske til elektrisk guitar
Guitartaske til elektrisk guitar
Denne guitartaske passer perfekt til en elektrisk guitar. Den er stort set magen til western guitartasken. Den eneste forskel er, at denne taske er mindre i dybden. Dette er fordi, elektriske guitarer ikke er lige så tykke som western guitarer. Tasken holder godt og er af høj kvalitet.
199 DKK

Guitarkasse test – De 3 bedste guitarkasser

Vi har testet over 30 forskellige guitarkasser. Her kommer vores 3 testvindere. Der er en til spansk guitar, western guitar og elektrisk guitar.

Guitarkasse til spansk guitar
Guitarkasse til spansk guitar
On-Stage flightcase er en robust og holdbar kasse, som kan holde til lidt af hvert. Den er behagelig at gå med, og så er polyester-overfladen vandafvisende. Du får rigtig meget for pengene. Alt i alt et super køb hvis du har en spansk guitar.
668 DKK
Guitarkasse til western guitar
Guitarkasse til western guitar
Denne guitarkasse er udstyret med lækker indvendig velour-foer. Den beskytter din western guitar rigtig godt. Håndtaget er meget behageligt, og spænderne virker upåklageligt.
699 DKK
Guitarkasse til elektrisk guitar
Guitarkasse til elektrisk guitar
Denne kasse er formet efter el-guitarer og passer derfor til alle slags el-guitarer. Der medfølger 2 nøgler, så du kan låse kassen, hvis det er nødvendigt. Det er et perfekt valg, hvis du vil beskytte din guitar 100%
699 DKK

Forskellen på en guitartaske og guitarkasse?

Der findes to typer af guitartasker, som guitarister bruger. De såkaldte gigbags (guitartaske) og hardcases (guitarkasse). De er begge lige brugte, og de fleste guitarister ejer begge dele, da de hver især er gode til noget forskelligt.

Forskellen er, at en guitartaske er lavet af stof, og er meget nem at transportere. Den har for eksempel stropper, som gør at guitaristen nemt kan svinge den bag på skulderen, og derved stadig kunne cykle med sin guitar. Dog er stoffet forholdsvis tyndt, så det betyder også at guitaren ikke er specielt godt beskyttet hvis man eksempelvis falder. Derfor kan den ikke anbefales hvis man skal have sin guitar med ud at flyve, eller transportere den i en bil, hvor den er sammen med en masse andre ting på et lille område.

Her kan guitarkassen til gengæld anbefales. En guitarkasse er, som navnet antyder, en kasse fremfor en decideret taske. Den er lidt mere besværligt at transportere end en guitartaske, da den kun har et håndtag og ingen stropper at bære. Desuden er guitarkasser oftest lavet ud af et hårdt materiale, som sikrer, at guitaren indeni er beskyttet ved fald eller ved kontant pres fra eksempelvis andre ting som ryger frem og tilbage inde i en transportbil. Erfaringen viser desværre nemlig at firmaer og transportselskaber ikke går så meget op i at passe på tingene, de skal transportere, så derfor er det vigtigt at man selv sikrer sig, at ens instrumenter er så godt beskyttede som overhovedet muligt. En guitarkasse er derfor meget mere hårdfør, end en guitartaske, og kan man nøjes med at bruge sådan en fremfor en guitartaske er det som regel at foretrække.

Der findes dog nogle rigtigt smarte guitartasker, som har plads til mere end en guitar. I disse kan man altså have mere end en guitar på ryggen og det er super smart. Det er klart at det bliver noget tungere for ryggen, og det skal man passe på med (mange guitarister har i forvejen rygproblemer), men skal man kun en gang i mellem have to guitarer med sig, så er de fantastiske. Det mest kendte og respekterede firma indenfor dette er firmaet MONO. Ligeledes laver MONO også tasker, som er vandtætte, hvilket virkeligt er vigtigt. De fleste tasker er nemlig ikke vandtætte, og en guitar kan tage stor skade af vandskader. Derfor vil det på det kraftigste anbefales at bruge lidt ekstra, såfremt man skal have sig en guitartaske, og så få fat i en vandtæt en.

Valg af guitartaske

Materiale

Guitartasker og guitarkasser findes i mange forskellige materialer. Det mest normale er at guitartasker er lavet i polyester og at guitarkasser er lavet af træ, overdækket med stof, hvis eneste effekt er at få kassen til at se visuelt bedre ud. Præcis hvilket materiale en guitartaske er lavet ud af har ikke den store betydning. Det vigtigste er at den er polstret godt, således at guitaren sidder spændt fast i guitartasken, og derved ikke kan rokke sig. Desuden er det klart at jo tykkere tasken er, desto bedre, da der på den måde er mere at tage fra af, i tilfælde af et fald. Derfor skal man ikke være så obs på hvilket materiale det er lavet af (medmindre man går efter det specielle vandtætte materiale), men derimod mere på hvor komfortabel den er, og hvor godt den beskytter guitaren.

Pris og kvalitet

Guitartasker fås i et stort udvalg og ligeledes også i et stort udvalg af prisklasser. Når det kommer til guitartasker og guitarkasser, er det ikke nødvendigvis prisen, der bestemmer kvaliteten. Det vigtigste er noget så enkelt som hvor godt de beskytter, og mange dyre beskytter ligeså godt som mange billige. Man skal være opmærksom på at en guitarkasse hvor der står Fender eller Gibson på siden, koster cirka tre gange så meget som en (fuldstændig magen til) kasse af et ukendt/mindre prestigefyldt mærke. Der er altså mange penge at spare, ved ikke at lade sig rive med, og i sidste ende et det blot tasker, så om det er den ene eller den anden betyder her ikke ligeså meget, som det betyder ved valg af guitarer, så længe den bare beskytter din guitar godt nok – hvilket så heller ikke kan understreges nok.

Når du derefter skal vælge om du har brug for en guitartaske eller en guitarkasse, så vil vores anbefaling være, at du kigger på dit eget behov. Hvis du næsten aldrig transporterer din guitar, så er en taske måske det rigtige valg. Hvis du derimod ofte transporterer den, og/eller har den med på et fly til udlandet, så vil de varmeste anbefalinger være på en guitarkasse, som beskytter langt mere, men det kræver jo også at du har en bil eller kan gå fra A til B, da en kasse ingen stropper har. Skal du derimod cykle fra hjem til musikskole eller lignende, så vil vores anbefalinger gå på en guitartaske. Det handler derfor i sidste ende om at gøre op med sig selv, hvilket alternativ der er smartest for en, da begge typer af guitartasker har fordele og ulemper.

Dog vil vi gerne understrege, hvor meget vi anbefaler, at man køber en vandtæt guitartaske, såfremt man vælger at gå efter en gigbag i stedet for en hardcase. Måske regner man ikke med at være ude i regnen, men vi ved alle hvor hurtigt vejret kan skifte i lille Danmark, og så er det bedre at være sikker. En dyr guitartaske er trods alt noget billigere end en ny guitar eller i bedste tilfælde en stor guitar reparation!

Guitartaske junior

Hvis man har en børneguitar eller en junior guitar, er det bedst at købe en guitartaske eller guitarkasse, der passer til denne størrelse. Bruger du en taske beregnet til en voksen guitar, kan det være irriterende at bære rundt på, fordi taskens top falder ned. Og hvis du har en guitarkasse til en voksen guitar, finder du hurtigt ud af, at det slet ikke er muligt at ligge en børneguitar i. Så derfor anbefales det at købe en taske, der passer til din guitar størrelse.

Logo