Klaverbænk

KlaverbænkEn klaverbænk er et absolut must-have, hvis du har et klaver eller keyboard. Bænken kan justeres i højde og vinkel hvilket betyder, at kun skal fokusere på at brillere på klaveret.

Se udvalget af klaverbænke

Hvis du er på udkig efter en klaverbænk, så er det bare om at blive hængende her på siden! Jeg har 12 års erfaring inden for branchen, og her på siden vil jeg kort og præcist forklare om klaverbænke og vise dig nogle anbefalelsesværdige produkter. Jeg er godt klar over, at valget af en klaverbænk ikke er raketvidenskab. Men det kan alligevel være dejligt at få valgt den rigtige. Spænd sikkerhedsselen og lad os så komme igang 🙂

Bedst i test: De 3 bedste klaverbænke

For at gøre valget nemmere har jeg herunder fundet markedets bedste klaverbænke. Jeg har taget valget ud fra en test af over 50 forskellige produkter:

Klaverbænk med opbevaringsrum
Klaverbænk med opbevaringsrum
Klaverbænken fra Noname er en super lækker klaverbænk i en virkelig god kvalitet. Bænken er i en sort farve, og sædet er utrolig behageligt. Denne kan anbefales til alle pianister.
599 DKK
Eksklusiv klaverbænk
Eksklusiv klaverbænk
Hvis du er ude efter en super eksklusiv og behagelig klaverbænk, så bør du købe denne. Sædet er polstret og betrukket med kunstlæder. Bænken kan indstilles i højden.
799 DKK
Record Keyboard bænk
Record Keyboard bænk
Denne Record keyboard bænk sælges til en super pris og er til trods for prisen i en virkelig god kvalitet. Bænken er sammenklappelig, justerbar, sædet er polstret og kan klare en høj belastning. Derudover har den skridsikre gummifødder.
399 DKK

Forskellige typer klaverbænke

Først og fremmest lidt om de forskellige typer klaverbænke der findes på markedet. Vi skelner overordnet set mellem 3 forskellige typer: klaverbænken, klaverstolen og keyboard bænken. Hvad der er specielt ved hver enkel type, vil jeg se nærmere på nu:

Klaverbænk

En klaverbænk er en decideret bænk. Bænken er beregnet til, at man skal spille klaver, når man sidder på den. Det betyder også, at den har nogle funktioner, som almindelige bænke ikke har. Herunder har jeg remset klaverbænkens mest gængse funktioner op:

  • Justerbar
  • Blødt og behageligt sæde

Som du måske kan se, bugner en klaverbænk ikke med funktioner. Men alligevel er dens funktioner meget vigtige for en klaverspiller. Justerbarheden betyder for eksempel, at alle i familien kan spille på klaveret. Både lille Rosa på 9 år og morfar på 79 kan være med. Det er også værd at nævne, at bænken er så bred, at man kan sidde to ad gangen på den.

Klaverstol

En klaverstol er en stol, som også er beregnet til klaverspil. Den eneste forskel på en klaverbænk og en klaverstol er, at der her er tale om en stol. Man har med en stol ikke mulighed for at sidde flere ad gangen. Den mulighed har man, hvis man bruger en klaverbænk.

Klaverstolen har et rundt sæde, som ofte er godt polstret således, at stolen er behagelig at sidde på. Generelt vil jeg ikke anbefale dig at købe en klaverstol. Det er af den simple årsag, at den simpelthen ikke giver dig muligheden for at sidde to ad gangen på stolen. Jeg vil derfor råde dig til at købe en klaverbænk eller en keyboard bænk.

Keyboard bænk

Og det er lige præcis en keyboardbænk, vi ser nærmere på nu. En keyboard bænk minder på mange måder om en klaverbænk. – Og så alligevel ikke helt. Som navnet også antyder, er den beregnet til dem, der spiller på keyboard, og ikke dem der spiller klaver. Man kan dog sagtens bruge den til begge instrumenter.

Den største fordel ved keyboard bænken er, at den er sammenklappelig. Derudover kan du ligesom på klaverbænken sidde to ad gangen. Herunder har jeg remset keyboardbænkens mest gængse funktioner op:

  • Justerbar
  • Sammenklappelig

Valg af klaverbænk

Ser vi nærmere på valget af klaverbænk/klaverstol/keyboard bænk, så er der nogle vigtige faktorer, som du bør overveje inden købet:

Design

Måske vigtigst af alt: designet. Der findes et væld af produkter, og kunsten er at finde en bænk i god kvalitet samtidig med, at den er pæn at se på. De findes i et væld af variationer og farver, og af den grund kan jeg ikke rigtig “guide” dig med hensyn til designet.

Funktion

Det er også utrolig vigtigt, at din klaverbænk har de fornødne funktioner. Det vil altså sige, at klaverbænken og klaverstolen skal være justerbar og have et blødt og behageligt sæde. Derudover skal keyboard bænken være sammenklappelig. Længere nede på siden har jeg fundet markedets bedste produkter, og de har netop disse funktioner.

Pris

Et andet parameter er prisen. Du skal gøre op med dig selv, hvor meget du er villig til at give for en klaverbænk. Personligt synes jeg ikke, at du skal smide flere tusinde kroner efter en bænk. Med mindre at det er noget unikt, du er ude efter. Jeg kan garantere dig for, at kvaliteten på en klaverbænk til 1000 kroner og en til 5000 kroner næsten er den samme.

Du kan komme rigtig langt for 6-700 kroner.

Kvalitet

Derudover har kvaliteten selvfølgelig også en afgørende betydning for, hvilket produkt du vælger at købe. Når du overvejer kvalitet, så kig på hvilke materialer bænken er fremstillet i. Jeg har lavet mig selv en lille tommelfingerregel som siger: er klaverbænken fremstillet i andre materialer end træ – så er det et no-go. Med mindre der er tale om en keyboard bænk.

Udover materialerne kan du også gå ind og spekulere i polstringen. Foretrækker du en læderpolstring frem for en almindelig polstring, så bliver prisen højere.

Mærke

Sidst men ikke mindst synes jeg også, at vi bør runde de mærker/virksomheder, som producerer klaverbænke. Kvaliteten er nemlig afgørende for, hvilket mærke du vælger. Herunder vil jeg kun tage fat i markedets bedste mærker. Hvis du vælger en klaverbænk fra et af de mærker, er du sikret høj kvalitet.

Roland: Lige siden begyndelsen har Roland solgt produkter af tårnhøj kvalitet. Deres klaverbænke er stilfulde, behagelige at sidde på og ser flotte ud. Derudover er deres bænke lavet af de bedste materialer, hvilket sikrer en lang levetid.

K&M König & Meyer: Dette tyske mærke har siden 1949 produceret tilbehør til musikbranchen. Deres bænke er nogle af verdens bedste. Modsat andre mærker, holder K&M sig til musik tilbehør.

George Hennesey: Det danske mærke med 12 år på bagen, George Hennesey, sælger nogle af markedets bedste klaver-og keyboard bænke. Deres produkter har altid de fornødne funktioner, og derudover er kvaliteten mere end tilfredsstillende. Sidst men ikke mindst fås deres bænke i mange forskellige farver. De tilbyder med andre ord noget for enhver smag.

North Star: dette mærke sælger nogle meget eksklusive bænke – ofte til mere end 1000 kroner. Og selvom prisen er høj, må jeg sige, at kvaliteten er fantastisk. Derudover byder deres produkter på mange funktioner.

On-Stage: mærket fra 1979 har i mange år udviklet nogle af verdens bedste keyboard bænke. Det der kendetegner On-Stage, er først og fremmest deres priser. For priserne er uhyre lave. Du kan faktisk få fat i deres produkter for helt ned til 300 kroner. Derudover må kvaliteten siges at være rigtig god, og antallet af funktioner er også værd at bemærke.

Spørgsmål og kommentarer

Uanset om du har spørgsmål, kommentarer eller noget helt tredje. Så er du mere end velkommen til at kontakte mig herunder ved at kommentere. Du kan også fange mig eller en af mine kollegaer på vores livechat.

Det var alt for denne gang. Jeg vil ønske dig held og lykke med købet!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo