3/4 Guitar

Yamaha 3-4 guitarEn 3/4 guitar størrelse passer til børn mellem 6 og 10 år. Guitaren er en fjerdedel mindre end en normal guitar. Denne størrelse sikrer, at barnet kan spille optimalt. Det er både nemmere at sidde med instrumentet, holde sine greb og ramme strengene.

Der findes ikke noget værre end at komme forkert igang med et instrument. En guitar i en rigtig størrelse er den bedste forudsætning for, at dit barn får succes med instrumentet.

Klik herunder for at se udvalget af 3/4 guitarer. Hvis scroller ned på siden, kan du se hvilken guitar der vandt vores test.

Klik her for at se udvalget af 3/4 guitarer

3/4 Guitar test

Vi har afprøvet omkring 100 forskellige guitarer. Vi bedømte ud fra lyd, klang, form, materialevalg, kvalitet og pris. Nu har vi fundet de 2 guitarer, som vi mener er bedst. Du vil både få en billig og dyr 3/4 guitar at se.

Vi starter med at se på den dyre guitar:

Luksus 3/4 guitar
Luksus 3/4 guitar
Udover at være anbefalet af de danske musikskoler, er guitaren også anbefalet af os. Instrumentet er fra mærket Santana, som er meget kendte for deres spanske guitarer. Lyden er fantastisk, og kvaliteten er i top. Guitarens top er fremstillet i sapele og gribebrættet er fremstillet i cedertræ. Guitaren har den perfekte størrelse til børn, men kan også bruges som rejseguitar og af voksne.
1799 DKK

Man kan også komme billigere igang med at spille guitar. Her har vi testvinderen i budget-kategorien:

Budget 3/4 guitar
Budget 3/4 guitar
Dette er den bedste guitar, vi kunne finde til under 600 kroner. Lyden er fyldig og varm. Strengene laver ikke nogen metallyd, og guitaren er lækker at se på. Guitarens dæk, sider og bund er lavet af laminat. Gribebrættet er af sort valnød. Denne guitar får en varm anbefaling fra os.
599 DKK

Spansk, western eller elektrisk guitar?

Der findes mange forskellige slag guitarer – men hvilken slags guitar skal dit barn have?

Personligt mener jeg, at man bør starte med at spille på en spansk guitar. Også kaldet en klassisk guitar. Det er altså en guitar med nylonstrenge. Jeg er ikke ene om at mene det. Musikskolerne anbefaler også, at man starter ud med en spansk guitar. Årsagen til det er, at dit barn fra starten af vil lære god teknik.

Teknik er vigtigt, da det gør det nemmere at spille guitar. Teknik handler for eksempel om, hvordan man holder sin venstre hånd på guitarens hals. Man lærer at placere sin tommelfinger korrekt under halsen. Man lærer at ramme båndene mere præcist, fordi en spansk guitar kræver præcision (ellers kommer der ikke nogen lyd ud). Og samtidig lærer dit barn at bruge den højre hånd korrekt. Man lærer om de forskellige måder at vende hånden på, og hvilken effekt på lyden de har. Sidst men ikke mindst vil man blive introduceret for klassiske musikstykker. Klassiske musikstykker er komplicerede og skrøbelige, fordi de kræver, at man nogle gange spiller kraftigt (forte) og svagt (piano). Der er altså en masse fundamentale musikudtryk og teori man får indlært.

Dermed ikke sagt at dit barnet aldrig nogensinde bør spille på elektrisk eller western guitar. Det første år eller de første 2 år bør bare være på spansk guitar. Simpelthen fordi du lærer mere. Når man lærer at spille på western og elektrisk guitar, er der ikke det samme fokus på teknikken eller teorien. Men hvis man har lært teknik, vil man have meget lettere ved at spille guitar end folk, der aldrig har lært teknik.

Jeg spiller sjældent på min spanske guitar. Idag spiller jeg udelukkende på min western guitar, fordi jeg bedre kan lide klangen. Men jeg spillede udelukkende spansk guitar de første 6 år af min “karriere”. Og det er jeg glad for idag.

Logo